De ce să ții peștele în lapte 5-10 minute înainte de a-l găti. Trucul bucătarilor iscusiți

De ce să ții peștele în lapte 5-10 minute înainte de a-l găti. Trucul bucătarilor iscusiți / Foto: Pixabay
De ce să ții peștele în lapte 5-10 minute înainte de a-l găti. Trucul bucătarilor iscusiți / Foto: Pixabay

Află în articol ce se întâmplă dacă ții peștele n lapte 5-10 minute înainte de a-l găti.

Consumul de pește aduce numeroase beneficii pentru sănătatea noastră datorită conținutului său bogat de nutrienți esențiali. Peștele, în special peștele gras cum ar fi somonul, tonul, sardinele și macroul, este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, precum EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). Acești acizi grași sunt esențiali pentru sănătatea inimii și contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

În plus, peștele este o sursă excelentă de proteine slabe, cu un conținut scăzut de grăsimi saturate. Proteinele sunt esențiale pentru dezvoltarea și repararea țesuturilor și contribuie la menținerea masei musculare. Totodată, peștele furnizează o serie de vitamine și minerale importante, inclusiv vitamina D, vitamina B12, iod și seleniu. Aceste substanțe nutritive contribuie la sănătatea oaselor, a sistemului imunitar și a funcției tiroidiene.

Ce se întâmplă dacă ții peștele în lapte 5-10 minute înainte de a-l găti

Atunci când vine vorba de prepararea peștelui, există multe trucuri care pot fi utilizate pentru a-i spori gustul și textura. Una dintre cele mai interesante tehnici de preparare este înmuierea peștelui în lapte înainte de a-l prăji sau coace. Acest truc culinar este adesea utilizat de bucătarii iscusiți pentru a atenua mirosul și gustul puternic al anumitor tipuri de pește și pentru a obține o consistență mai moale și mai suculentă, scrie Realitatea.net.

Laptele ajută la neutralizarea mirosului și gustului specific al peștelui. În plus, acidul lactic din lapte ajută la biodegradarea proteinelor din carne, ceea ce înseamnă că bucățile de pește devin mai moi și mai suculente. Astfel, bucătarii recomandă ca peștele să fie înmuiat în lapte timp de 5-10 minute înainte de a fi gătit. Totuși, timpul recomandat poate varia în funcție de grosimea și consistența peștelui.

Acest truc poate fi folosit în cazul peștilor oceanici, precum somonul, tonul, codul sau denti. Tehnica nu este recomandată și pentru peștele de apă dulce, precum șalăul, bibanul sau somnul, deoarece acesta are un gust mai delicat și înmuierea în lapte poate să îi modifice gustul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel