De ce să freci ceapa cu sare, înainte de-a o pune în salată. Trucul excelent al gospodinelor

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay

Știi de ce ar trebui să freci ceapa cu sare, înainte de-a o pune în salată? Iată explicația. Trucul acesta chiar funcționează.

De ce să freci ceapa cu sare, înainte de-a o pune în salată

Fierberea legumelor în aburi înmoaie celuloza acestora mai bine, iar pierderile de vitamina C sunt mai mici. Legumele îşi păstrează mai mult din valoarea nutritivă dacă se fierb în apă clocotită, sărată.

Legumele congelate sunt lăsate să se decongeleze la temperatura camerei și apoi se pun la fiert într-un vas cu puţină apă clocotită şi puţin unt. Vasul se acoperă cu un capac. Astfel, fierberea este mai rapidă şi aroma legumelor nu se pierde.

Ceapa folosită pentru salate îşi pierde iuţeala dacă, înainte de a prepara salata, se taie sub formă de peştişori şi se frecă cu puţină sare. De asemenea sarea în salate se pune înainte de a adăuga uleiul deoarece sarea nu se dizolvă în ulei, potrivit bucataria-romaneasca.ro.

Legumele se fierb în apă clocotită, în vase smălțuite şi acoperite, ţinându-se la fiert doar cât să se înmoaie, pentru a nu-şi pierde conţinutul vitaminele.

Atunci când se sotează legumele, sarea se va pune la sfârşit, pentru a se evita pierderea sucului, umezirea şi pentru a se putea rumeni mai repede.

Vezi și: De ce să ții cartofii congelați în apă rece și să-i fierbi cu oțet, înainte de preparare. Trucul excelent

Trucuri legume

Salata verde spălată frunză cu frunză sub jet de apă rece, pusă în pungă de plastic şi păstrată la rece poate rămâne proaspătă 2-3 zile. Legumele spălate şi tăiate mărunt pentru salate nu se ţin mult timp nefolosite deoarece îşi pierd din vitamine şi prospeţime.

Legumele şi zarzavaturile ce pot fi servite alături de pește sunt: ceapă, cartofi, morcovi, ardei, roşii, rădăcină de pătrunjel. Legumele destinate pregătirii salatei trebuie să fie, în prealabil, lăsate la rece, în caz contrar salata se va strica.

Pentru a servi o salată de legume proaspătă sau conservată cu gust mai bun, se adaugă puţină maioneză. Salata de vinete va avea o savoare deosebită dacă îi punem usturoi în loc de ceapă.

Căpşunele folosite pentru decor trebuie stropite cu alcool sau coniac , ca să-şi menţină savoarea şi culoarea.

Vezi și: Trucuri eficiente pentru gospodine. De ce să pui un gălbenuș în salata de vinete

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel