Darren Cahill şi Kim Clijsters cer ca Simona Halep să joace primul meci la Wimbledon pe Arena Centrală

 Inquam Photos - Cristi Vescan
Inquam Photos - Cristi Vescan

Simona Halep ar trebui să joace primul meci pe Arena Centrală a turneului. Cel puţin asta spun Darren Cahill, fostul ei antrenor, dar şi fosta mare jucătoare Kim Clijsters. 

"Ar trebui să fie Simona Halep. În 2020, turneul a fost anulat de COVID, iar Simona nu a putut juca anul trecut din cauza unei accidentări. Ash Barty a primit această onoare. Cu Ash retrasă, onoarea și privilegiul ar trebui să-i revină Simionei. A câștigat acest statut prin titlul cucerit în 2019", a scris Darren Cahill pe Twitter.

"Cu siguranță, merită să aibă parte de acest moment, chiar dacă ar fi ceva incredibil să o vedem și pe Serena pășind pe teren în prima zi", a scris Kim Clijsters.

"Corect, ar trebui să fie Halep", a transmis şi Andy Roddick.

Cine va câştiga Wimbledon 2022. Cotele favoriţilor şi analiza şanselor

Evenimentul de Grand Slam va fi privat de punctele oferite în mod obişnuit de către ATP şi de către WTA, ca formă de protest după ce organizatorii britanici au ales să excludă jucătorii din Rusia şi din Belarus din pricina războiului pornit de Vladimir Putin în Ucraina.

Ca urmare a sancţiunilor, de la Wimbledon vor absenta nume importante la masculin, precum Medvedev şi Rublev, iar de la fete, Sabalenka şi Azarenka, dar şi o mulţime de rusoaice din linia a doua, precum Alexandrova sau Pavliucenkova.

Lăsaţi fără orice miză legată de clasament, sportivii se vor lupta pentru munţi de bani. Premiile vor fid mai mari ca niciodată. Campionii de la simplu masculin şi feminin vor primi fiecare câte două milioane de lire sterline. Anul trecut, Novak Djokovic şi Ash Barty au încasat câte 1,7 milioane de lire sterline, după ce au fost încoronaţi campioni în 2021.

Sârbul este fără adversar

La casa de pariuri Unibet, sârbul Novak Djokovic, de 6 ori campion la Wimbledon (2011, 2014, 2015, 2018, 2019 şi 2021), are prima şansă la titlu. „Nole” aleargă după titlul major cu numărul 21.

Şi are argumente. Jocul pe iarbă îi convine cel mai mult, deşi suprafaţa care l-a răsplătit cel mai mult în carieră este cea de la Australian Open. Explicaţia pro-Nole este simplă şi fără echivoc.

Djokovic se simte excelent pe suprafeţele rapide, spre deosebire de zgură, unde n-a putut merge până la capăt. Djokovic are cota 1.8 la victoria finală. Se uită de sus la ceilalţi competitori: Rafael Nadal (cota 8), Carlos Alcaraz (cota 10).

Italianul Mattero Berrettini (cota 7) a urcat câteva poziţii, după victoria recentă de la Queen's, şi canadianul Felix Auger-Alliassime (cota 15). Să-i luăm pe rând. Construit pentru jocul de zgură, spaniolul Alcaraz este o necunoscută pentru Wimbledon.

Italianul Berrettini, finalistul din 2021, când Squadra Azzurra a ieşit campioană europeană la fotbal, revine după o accidentare şi se consideră că nu poate duce la bun sfârşit 7 meciuri la rând, intense, în decurs de două săptămâni.

Totuşi, succesul de la Queen's l-a propulsat în coasta lui Djokovic.

Halep, a 4-a favorită. Emma Răducanu, măcinată de accidentări

La feminin, acolo unde odinioară domina dictatorial Serena Williams („cât timp va juca tenis, Serena va fi favorită”, spunea Simona Halep), prima şansă o deţine Iga Switek.

Poloneza are o serie de succese care sperie concurenţa, primind cota 2.5 la victorie. O urmează o adversară din SUA. Cori Gauff are în minte finala de la Paris şi nu putea lipsi dintre favorite (cota 10). Mult credit primise şi japoneza Naomi Osaka, nipona care a părăsit Roland Garros după primul tur (cota 15). Doar că nipona nu va participa, declarând forfait din pricina unei accidentări. Pe 4 se află Simona Halep, campioana din 2019. Are o cotă egală cu elveţianca Belinda Bencic (18).

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel