Dan Șova neagă că ar fi demisionat din Senat - Update

Dan Șova neagă că ar fi demisionat din funcția de senator, așa cum a anunțat, marți, Realitatea Tv.

Update: „Nu am demisionat şi nici nu am intenţia”, a reacționat Dan Șova, potrivit gandul.info

Publicația adaugă, citând surse din PSD, că social-democrații ar vrea ca în momentul în care Senatul ar trebui să ia o decizie în privinţa votului privind reţinerea şi arestarea lui Dan Şova, acesta să-şi dea demisia din Senat.

----------------------

Știrea inițială:

După publicarea demisiei în Monitorul Oficial, procurorii DNA îl vor putea reține pentru 24 de ore pe fostul ministru al Transporturilor, timp în care ar urma să fie judecată în instanță solicitarea de arestarea preventivă.

Senatul urma să decidă soarta lui Șova

Decizia lui Dan Șova a venit înainte ca Biroul Permanent să se reunească pentru a discuta din nou cazul său. Conducerea Senatului ar fi urmat să stabilească dacă trebuie sau nu reluat votul din 25 martie, în baza căruia fostul ministru a scăpat de arestarea preventivă cerută de procurori în cazul său.

Biroul Permanent al Senatului ar fi trebuit să solicite Comisiei juridice un punct de vedere în cazul lui Dan Şova, pe baza deciziei Curţii Constituţionale, după cum a anunțat, luni, preşedintele Camerei Superioare, Călin Popescu Tăriceanu. 

Acuzațiile aduse lui Șova

DNA a cerut încuviințarea reținerii și arestării senatorului în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni și Rovinari.

Potrivit procurorilor, Dan Șova ar fi depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, în încercarea de a-și dovedi nevinovația. De asemenea, el ar fi dispus distrugerea hardurilor calculatoarelor societății de avocatură, pentru a ascunde corespondența purtată prin e-mail între societate și conducerile celor două complexuri energetice.

Conform unui comunicat de presă al DNA, din actele de urmărire penală a rezultat că, în perioada 2007-2009, Dan Sova a semnat mai multe contracte și acte adiționale încheiate între Complexul Energetic Rovinari (CER) și Complexul Energetic Turceni (CET) - pe de o parte și SCA "Șova și Asociații" - pe de altă parte.

Vezi și: Ioan Chelaru (PSD): Votul din Senat în cazul lui Dan Șova ar putea fi reluat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel