Ioan Chelaru (PSD): Votul din Senat în cazul lui Dan Șova ar putea fi reluat

Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, a apreciat, luni, că votul din plen în cazul lui Dan Şova ar trebui reluat. Declarația acestuia a venit după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţională întreaga procedură din 25 martie, când în urma votului nu a fost emisă o hotărâre de respingere a solicitării DNA.

Citește și: CCR: Hotărârea în cazul Dan Șova este neconstituțională

Întrebat care este calea de urmat în cazul Dan Şova după decizia CCR, Ioan Chelaru a apreciat că, după ce Senatul va primi, oficial, hotărârea Curții, se va stabili "calea de urmat" în prima şedinţă a Biroului Permanent.

"Cred că drumul de urmat este: dezbatere în Comisia juridică, stabilirea unei hotărâri şi în săptămâna următoare, după o şedinţă în plen a Senatului, probabil un nou vot", a transmis vicepreședintele social-democrat al Senatului.

El a precizat că aceia care vorbesc de o reintepretare a votului "fie nu cunosc, fie sunt de rea-credinţă".

Vezi și: Alina Gorghiu cere demisia lui Tăriceanu după decizia CCR în cazul Șova

"Am văzut puncte de vedere care vorbesc de reinterpretare. Atât timp cât Curtea Constituţională a declarat neconstituţională întreaga hotărâre, asta înseamnă că şi votul este neconstituţional, deci toată procedura, şi atunci va trebui să refacem procedura completă. De-asta am spus că nu se pune problema reinterpretării. Cine vorbeşte în aceşti termeni, sau nu cunoaşte sau este de rea-credinţă", a continuat Ioan Chelaru, potrivit Mediafax.

Întrebat de ce nu se poate reinterpreta, în condiţiile în care votul nu a fost viciat, Ioan Chelaru a precizat: "Dacă CC a spus că este o problemă cu hotărârea, care este dată, în principiu, în baza unor acte normative care au fost declarate în urmă cu 10 ani sau 7 ani neconstituţionale, dar care n-au fost modificate, în aceste condiţii toată procedura care s-a desfăşurat în ziua respectivă este neconstituţională şi va trebui refăcută. Şi ceea ce cred că se va întâmpla. Nu ştiu, o să vedem, nu eu hotărăsc, eu v-am spus un punct de vedere".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel