Alina Gorghiu cere demisia lui Tăriceanu după decizia CCR în cazul Șova

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a reacționat la scurt timp după ce Curtea Constituțională a decis că hotărârea Senatului în cazul Dan Șova încalcă Legea Fundamentală. 

Vezi aici detalii: CCR: Hotărârea în cazul Dan Șova este neconstituțională

Alina Gorghiu susține că, în urma deciziei CCR, Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să demisioneze de la conducerea Senatului.

”Românii pot constata, încă o dată, că PSD nu știe să-și exercite puterea decât prin abuzuri. PSD și Călin Popescu Tăriceanu au suspendat Constituția pentru senatorul Șova, de o lună și jumătate. Frontul anti-justiție PSD - Tăriceanu a apelat la tot felul de trucuri pentru ca dl. Șova să rămână un super-cetățean. 

Interpretarea dată votului din Senat de această coaliție a fost una neconstituțională. A refuzat să oficializeze votul din Senat printr-o hotărâre, care putea fi atacată la CCR. A modificat în grabă Regulamentul Senatului și Statutul deputaților și Senatorilor, pentru a lăsa fără obiect contestația liberalilor la Curtea Constituțională. Somați de Curtea Constituțională și de Consiliul Superior al Magistraturii, au adoptat, într-un final, o hotărâre neconstituțională, care neagă evidența: Senatul a votat pentru aprobarea cererilor DNA în cazul Șova, nu pentru respingerea lor. 

Citește și: Ce a anunțat Zegrean înainte de ședința CCR pentru cazul Șova

A trecut o lună și jumătate în care PSD și Tăriceanu s-au jucat de-a v-ați ascunselea cu Constituția. Decizia CCR trebuie pusă în aplicare de urgență, chiar dacă respectarea normelor nu e deloc un lucru ușor pentru PSD. Cazul Șova reprezintă un abuz în plus de contabilizat în bilanțul premierului și al PSD. Este încă o dovadă că PSD nu vrea să se îndrepte, oricâte lecții i-ar da electoratul.

În urma deciziei Curții Constituționale, PNL consideră că un pas absolut necesar pentru recredibilizarea Senatului României este o nouă conducere. Dl. Călin Popescu Tăriceanu a compromis suficient imaginea Senatului. Singurul gest util pe care îl așteptăm de la domnia sa este demisia din funcție”, a transmis Alina Gorghiu, printr-un comunicat de presă al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel