CCR: Hotărârea în cazul Dan Șova este neconstituțională

Judecătorii CCR au admis contestaţia depusă de PNL referitoare la decizia Senatului privind cazul senatorului PSD, Dan Șova. În urma deciziei Curţii, la Senat a fost convocată o şedinţă de urgenţă.

Lovitură în cazul senatorului Dan Șova. Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, miercuri, ca Hotărârea Senatului privind cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD, Dan Şova, este neconstituțională.

CCR a dat câştig de cauză liberalilor, urmând să se decidă dacă se va da un nou vot sau nu în urma verdictului Curţii.

Preşedintele Senatului a declarat, după decizia Curţii, că Senatul se va conforma deciziei CCR.

Acesta a precizat că se aşteaptă motivarea deciziei: "Decizia CCR va fi pusă în aplicare. Vom proceda conform Regulamentului. Vom analiza motivarea, vom sesiza Comisia Juridică si vom actiona in consecinţă în aplicarea hotărârii", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Augustin Zegrean (CCR), despre votul în cazul Dan Șova: S-ar putea relua

Înainte de şedinţă, președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, sugera că votul ar trebui reluat în cazul ân care hotarârea va fi declarată neconstituţională.

Zegrean preciza că judecătorii CCR nu ridică imunități și nici nu încuviințează, sau nu, arestări, ci doar se vor pronunță miercuri asupra constituționalității hotărârii senatorilor în cazul Șova.

Întrebat dacă votul din Senat ar putea fi reluat în cazul invalidării hotărârii din 25 martie, Augustin Zegrean a răspuns: "Dacă hotărârea ar fi invalidată, nu ar mai exista o hotărâre și atunci ar trebui să ia o altă hotărâre".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel