Urmărește emisiunea live


Ce a anunțat Zegrean înainte de ședința CCR pentru cazul Șova

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a transmis, miercuri, că judecătorii Curții nu ridică imunități și nici nu încuviințează, sau nu, arestări, ci doar se vor pronunța asupra constituționalității hotărârii senatorilor în cazul lui Dan Șova.

"Noi nu ridicăm imunități, nici nu încuviințăm, sau nu încuviințăm, arestarea unor deputați sau senatori, sau a altor persoane. Noi astăzi vom spune dacă hotărârea pe care ei au adoptat-o și, în sfârșit, au publicat-o este sau nu este conformă cu Constituția", a declarat Augustin Zegrean, la sosirea la sediul CCR.

Curtea Constituțională dezbate miercuri contestația PNL privind hotărârea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova.

Întrebat dacă votul din Senat ar putea fi reluat în cazul invalidării hotărârii din 25 martie, Augustin Zegrean a răspuns, citat de Agerpres: "Dacă hotărârea ar fi invalidată, nu ar mai exista o hotărâre și atunci ar trebui să ia o altă hotărâre".

El a subliniat că "totdeauna" CCR dă hotărâri "foarte clare". De asemenea, întrebat dacă crede că senatorii au ignorat, cu bună știință, Constituția, la votul din 25 martie, Zegrean a răspuns: "Nu. Nu cred. Eu mai degrabă aș spera că n-au cunoscut-o".

În 23 aprilie, viceliderul grupului PNL din Senat, Tudor Barbu, a anunțat că liberalii depun la CCR o contestație cu privire la hotărârea adoptată în cazul Șova.

Tot în 23 aprilie, președintele CCR spunea că, în cazul în care va fi declarată neconstituțională hotărârea Senatului în cazul Șova, se va relua votul și se adoptă o altă hotărâre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel