Dan Negru, remarcă tristă: La noi a dispărut și Callatisul împreună cu Mamaia sau Cerbul de Aur

Dan Negru, unul dintre cei mai de succes realizatori de televiziune din țară, remarcă trist cum, în România, festivaluri considerate tradiție, care promovau talentele din muzică nu doar din țară, ci și de peste hotare, au dispărut, în timp ce în Italia doar unul singur a generat un profit de milioane de euro pentru RAI UNO, la o singură ediție.

"RAI UNO a anuntat ieri ca San Remo le-a adus un profit de 8 milioane de euro, anul asta... Cu Cotabita si Adelina Chivu,actuala sotie a lui Cristi Chivu am prezentat candva un festival Callatis. La noi a disparut si Callatisul impreuna cu Mamaia sau Cerbul de Aur...", a scris, joi, pe Facebook, Dan Negru.

Festivaluri care au făcut istorie în România

1963 este anul în care s-a decis organizarea Festivalului Mamaia la Comitetul de Stat pentru Cultură şi Artă , dar și anul în care a avut loc prima ediție, ultima având loc în 2012. Pe scena Festivalului de la Mamaia au urcat nume importante ale muzicii româneşti, de la Margareta Pâslaru, Aurelian Andreescu, Marina Voica, Anda Călugăreanu, Angela Similea, Corina Chiriac până la Loredana, Nico sau Adrian Enache, cărora prezenţa la acest eveniment le-a sporit notorietatea.

Un alt festival de notorietate organizat în România era „Cerbul de Aur", evenimentul desfășurându-se în fiecare an în Piața Sfatului din Brașov. Desfășurat pentru prima dată în 1968, festivalul a impus de-a lungul timpului vedete care s-au bucurat de mare succes în țară și în străinătate. Printre artiștii străini ce s-au aflat pe scena festivalului se numără: Diana Ross, Sheryl Crow, Waldo, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Familly, Simple Minds, Amália Rodrigues.

În 1997, debuta printr-o emisiune spectacol de patru ore - LIVE - care celebra Ziua Marinei, la Antena 1, Festivalul Callatis. În anul 2011, festivalul nu a mai putut avea loc la Mangalia din cauza lipsei de fonduri, însă comunitatea românilor de pretutindeni a decis ca festivalul să nu dispară și să aibă loc la Roma, fiind intitulat "Grazie Roma, Callatis ti saluta!". Un an mai târziu, festivalul revine la Mangalia. În 2013, peste 200 de artiști între care, Monica Davidescu, Aurelian Temișan, Lavinia Șandru, Iustinian Radu, Taxi, Timpuri Noi, Diana Matei, Allyanna, Radu Gheorghe, Georgeta Ciocârlan, Mihai Bisericanu, Mirabela Dauer, Nicole Cherry, Academia Popa's, Julia și Romeo Saleno, Anca Diana Pantaru, Maria Dragomiroiu, Compact, Gh. Gheorghiu, Felicia Filip, Wats's Up, Hotel FM, au oferit momente de neuitat pe scena Festivalului Callatis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel