Odată cu debutul verii, ar trebui să prepari cât mai multe feluri de mâncare din legume.
O tartă delicioasa de vinete, care se prepară fără făină, va diversifica meniul zilnic. Mâncarea este foarte ușor de preparat și se dovedește a fi gustoasă și sățioasă. Un astfel de prăjitură poate deveni o cină sau poate completa orice fel de mâncare din carne.
O vânătă se dă prin răzătoarea mare. Se transferă într-o sită, se adaugă sare și se amestecă bine. Se lasă 10 minute, pentru a elimina apa în exces.
Salată de vară cu dressing de muștar englezesc. Este rețeta perfectă pentru zilele călduroase
Compoziția se stoarce stoarce, se combină cu ouăle bătute cu sare și piper. Adaugă verdeață după gust și amestecă bine.
Pune masa pregătită pe o tigaie încălzită și nivelează-o. Gătește la foc mic, sub capac, timp de 10 minute.
Întoarce tarta, unge-o cu piure de roșii și adaugă cașcaval ras. Dacă dorești, poți adăuga puțin cimbru. Acoperiți tigaia cu un capac și gătește încă 5 minute. Poftă bună!
În aproximativ 80 de grame de vinete se regăsesc următoarele: calorii - 20, carbohidrați - 5 grame, fibre - 3 grame, proteine - 1 gram, mangan - 10% din doza zilnică recomandată, folat - 5% din doza zilnică recomandată, potasiu - 5% din doza zilnică recomandată, vitamina K - 4% din doza zilnică recomandată, vitamina C - 3% din doza zilnică recomandată.
Pe lângă faptul că legumele conțin o varietate de vitamine și minerale, vinetele au un număr mare de antioxidanți, care ajută la protejarea organismului de daunele cauzate de radicalii liberi.
Antioxidanții ar putea ajuta la prevenirea multor tipuri de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.
Tortang talong, o omletă de vinete din bucătăria filipineză
Datorită conținutului lor de antioxidanți, vinetele pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă. Într-un studiu, iepurilor cu colesterol ridicat li s-au administrat zilnic 10 ml de suc de vinete timp de două săptămâni. La sfârșitul studiului, aceștia aveau niveluri mai scăzute atât de colesterol LDL, cât și de trigliceride, doi markeri de sânge care pot duce la un risc crescut de boli de inimă atunci când sunt crescute.
Vinetele țin sub control glicemia. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că vinetele au un conținut ridicat de fibre, care trec prin sistemul digestiv intacte.
Chiftele din pâine veche și parmezan. Prepară-le pentru un mic dejun delicios
Fibrele pot reduce zahărul din sânge prin încetinirea ratei de digestie și absorbție a zahărului din organism. Absorbția mai lentă menține nivelul zahărului din sânge constant și previne creșterea glicemiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu