Cum se îngrijesc plantele după cumpărare. Cele mai comune GREȘELI

Foto ilustrativ. Imagine de congerdesign de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de congerdesign de la Pixabay

Ai cumpărat o plantă la ghiveci și vrei să o îngrijești *ca la carte*? Iată de ce trebuie să ții cont: 

Schimbarea ghiveciului

Dacă ai achiziționat o plantă care se dezvoltă foarte repede, trebuie să schimbi ghiveciul doar când rădăcinile ies prin orificiile de scurgere. Totodată, ține minte că planta trebuie mutată în alt ghiveci doar când nu este înflorită.

În cazul în care planta este pusă într-un ghiveci prea mare, apa nu va mai ajunge în mod potrivit la rădăcini. Astfel, se poate ajunge la uscarea plantei. De cealaltă parte, dacă vorbim de un ghiveci prea mic, încearcă să muți planta fără să deranjezi rădăcinile.

Nutrienții

De obicei, plantele crescute în sere speciale sau în pepiniere beneficiază de un strat special, ce le furnizează toate substanțele nutritive pentru o perioadă mai lungă de timp. Florarii folosesc de cele mai multe ori pământ special pentru mușcate, trandafiri, petunii, ș.a.m.d.

Plantele nu trebuie fertilizate imediat după cumpărare pentru că florarii folosesc de obicei îngrășăminte cu eliberare lentă - plantele nu au nevoie de fertilizare timp de câteva luni, scrie cumsa.ro.

Boli sau dăunători

Nu te gândi însă că plantele pe care abia le-ai cumpărat nu au boli sau dăunători. Se poate. Din acest motiv, e bine să nu așezi plantele abia cumpărate în același loc cu cele pe care le ai deja în casă. Planta nouă ar trebui ținută timp de 2-3 săptămâni în 'carantină' și monitorizată.

Bicarbonat de sodiu în pământul florilor sau în apa din vază

Produsul favorit al gospodinelor din toată lumea, bicarbonatul de sodiu, poate fi folosit atât în bucătărie, la curățenie, dar și în grădină.  

Vara, căldura poate să usuce florile și legumele. Unele plante n-o să crească așa cum te aștepți, dacă nu au solul potrivit. Mai mult, dacă apar și dăunătorii... totul devine complicat. Totuși, există o soluție ieftină și eficientă, pe care trebuie neaparat s-o cunoști. 

Bicarbonat de sodiu în pământul florilor

Tot ce trebuie să faci este să adaugi puțin bicarbonat de sodiu în solul florilor. Plantele vor fi mult mai sănătoase după!

O linguriță de bicarbonat de sodiu prelungește viața florilor tale din apartament. Poți pune o linguriță de bicarbonat de sodiu atât în apa din vaza cu flori, cât și în ghiveciul plantelor.

Un alt truc eficient presupune presărarea bicarbonatului de sodiu pe fundul ghiveciului, înainte de a planta floarea - astfel, vei preveni apariția mucegaiului alb. 

Citește mai multe trucuri AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel