Bicarbonat de sodiu în pământul florilor sau în apa din vază. TRUCURI GENIALE!

Foto ilustrativ bicarbonat de sodiu / Imagine de NatureFriend de la Pixabay
Foto ilustrativ bicarbonat de sodiu / Imagine de NatureFriend de la Pixabay

Îți prezentăm câteva trucuri cu bicarbonat de sodiu care vor prelungi viața florilor tale din apartament sau care te vor scăpa de dăunătorii din grădină. 

Produsul favorit al gospodinelor din toată lumea, bicarbonatul de sodiu, poate fi folosit atât în bucătărie, la curățenie, dar și în grădină.  

Vara, căldura poate să usuce florile și legumele. Unele plante n-o să crească așa cum te aștepți, dacă nu au solul potrivit. Mai mult, dacă apar și dăunătorii... totul devine complicat. Totuși, există o soluție ieftină și eficientă, pe care trebuie neaparat s-o cunoști. 

Florile, fie ele în ghiveci sau plantate în grădină, pot fi greu de întreținut. Spre exemplu, begonia, mușcata și hortensia au nevoie de un sol alcalin ca să crească într-un mod sănătos, iar tu să te bucuri de rezultat: flori frumoase și parfumate. 

Bicarbonat de sodiu în pământul florilor

Tot ce trebuie să faci este să adaugi puțin bicarbonat de sodiu în solul florilor. Plantele vor fi mult mai sănătoase după!

O linguriță de bicarbonat de sodiu prelungește viața florilor tale din apartament. Poți pune o linguriță de bicarbonat de sodiu atât în apa din vaza cu flori, cât și în ghiveciul plantelor.

Un alt truc eficient presupune presărarea bicarbonatului de sodiu pe fundul ghiveciului, înainte de a planta floarea - astfel, vei preveni apariția mucegaiului alb.

Ce faci dacă ai o plantă infectată cu mucegai alb în grădina ta?

Dacă ai observat o plantă infectată cu mucegai alb în grădina ta, în primul rând, trebuie să tai și să distrugi părțile afectate din plantă.

Nu se recomandă folosirea de îngrășăminte cât timp problema nu a dispărut complet, dar poți folosi, în schimb, un fungicid creat de tine, cu bicarbonat de sodiu. 

Amestecă o linguriță cu varf de bicarbonat de sodiu cu jumatate de linguriță de săpun lichid în patru litri de apă. E important să verifici rezistența plantei la acest amestec - aplică soluția inițial pe o zonă mică și nu când planta este expusă direct la soare! Asigură-te că plantele au fost udate bine cu două zile înainte, potrivit gradina.acasa.ro.

Soluție pentru plantele de grădină 

Dacă te confrunți cu diverși dăunători în cazul plantelor din grădină, poți pulveriza soluție de bicarbonat, într-o zi în care nu sunt anunțate ploi. Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu, o linguriță de ulei vegetal și una de detergent de vase în patru litri de apă. 

Nu-ți face griji. Bicarbonatul de sodiu nu este toxic și nu dăunează plantelor. În schimb, tu vei avea flori frumoase pe toată perioada anului și, în alte cazuri, vei scăpa și de alte problemele care iți pun în pericol legumele.

Bicarbonatul de sodiu presărat peste pământul unde cresc roșiile dă o dulceață nemaipomenită acestora. Înainte de plantarea tomatelor, presărați bicarbonat de sodiu pe sol. Vei observa diferența abia când vei culege roșiile, scrie pestre.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel