Cum se face delicioasa ciocolată de casă. Rețeta cu gustul de altădată

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (ROMAN ODINTSOV)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (ROMAN ODINTSOV)

Ți-e dor de gustul de altădată al ciocolatei de casă? O poți prepara chiar tu, acum, în locul mamei. Iată rețeta...

Ingrediente necesare:

450 g zahăr tos
125 ml de apă
150 g de unt cu minim 82% grăsime
500 g lapte praf
100 g cacao de bună calitate
un praf de sare
150 g migdale coapte
150 g merișoare

Cum se prepară

Punem zahărul cu apa și sarea la fiert, până când luăm o picătură între degete și ne lasă niște firișoare între ele - din momentul în care începe să fiarbă (1-2 minute), dar depinde și cât de tare este focul. Luăm de pe foc, adăugăm untul și lăsăm să se tempereze puțin, scrie chefnicolaitomescu.ro.

Într-un castron punem cacaua, laptele praf cernut printr-o sită și amestecăm bine. Peste compoziția de cacao punem 100 g migdale, 100 g merișoare. Turnăm siropul de zahăr și amestecăm până se omogenizează. Amestecăm bine cu mâna. Turnăm într-o tavă tapetată cu folie sau hârtie se copt, iar deasupra mai presărăm restul de migdale și merișoare. Lăsam așa câteva ore - asta în caz că aveți răbdare.

Citește și:

Beneficiile ciocolatei pentru sănătate. Rezultate impresionante pentru cei care o consumă timp de două săptămâni

Este delicioasă și cu greu te desparți de ea. Despre ciocolată vorbim, acest dulce care, se pare, are multe beneficii pentru sănătate.

Oamenii de ştiinţă al căror studiu a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition pot garanta beneficiile ciocolatei. Experţii au efectuat un sondaj la care au participat peste 20 de mii de englezi.

În cursul cercetării, experţii au descoperit că subiecţii care consumau două batoane de ciocolată pe zi aveau cu 11% mai puţine şanse de a suferi de un atac de cord sau un accident vascular cerebral decât cei care nu mâncau deloc ciocolată. În plus, iubitorii de ciocolată au un risc cu 25% mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare, scrie Rador, citând Zdrave.

Studiul devine şi mai interesant dacă luăm în considerare faptul că majoritatea participanţilor au consumat ciocolată cu lapte, nu neagră. Ciocolata neagră este considerată mai sănătoasă datorită conţinutului scăzut de zahăr.

La Institutul din Copenhaga, cercetătorii au ajuns la concluzia că o bucată mică de ciocolată neagră poate atenua senzaţia de foame, iar experţii de la Universitatea din L'Aquila, Italia, au descoperit că persoanele care au mâncat o bucată de ciocolată neagră timp de două săptămâni şi-au redus aportul de zahăr cu 50%.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că ciocolata poate avea în continuare un impact negativ asupra sănătăţii. Laptele şi ciocolata albă au în principal această proprietate. Abuzul duce la obezitate, distrugerea smalţului dinţilor, probleme cu tractul gastro-intestinal, diabet, alergii şi probleme de piele.

BONUS: Cum se face Tiramisu. Rețeta simplă

Ingrediente 

 200 ml cafea tare
 40 ml coniac
 4 ouă
 50 g zahăr
 500 g mascarpone
 150 g pişcoturi
 2-3 linguri cacao

Cum se face tiramisu

Se pregătește cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. Între timp, se separă gălbenuşurile de albuşuri în două vase și se pune zahărul peste gălbenuşuri. Cu ajutorul unui mixer, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, potrivit retete.unica.ro. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel