Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Cum se face cel mai bun piure de cartofi din lume. S-au dat stele Michelin pentru acest preparat

Deşi pare un preparat banal, pe care orice bucătar amator îl poate realiza fără mare dificultate, piureul de cartofi poate aduce şi stele Michelin. 

Cei care au gustat din piureul lui Joel Robuchon au spus că nu există cale de întoarcere la ceea ce ştiau până atunci. Joel Robuchon a fost numit „bucătarul secolului“ şi „geniu culinar“ şi a fost mentorul lui Gordon Ramsay. De-a lungul carierei, a primit nu mai puţin de 32 de stele Michelin, devenind astfel cheful francez cu cele mai multe stele.

A creat preparate speciale precum plăcinta cu trufe sau crema de conopidă şi caviar, însă a rămas celebru pentru piureul său de cartofi.

Joel Roubuchon folosea cantităţi fixe (proporţia de unt era foarte mare, dar, cu toate acestea, preparatul nu era deloc greu, ci extrem de savuros) şi avea o tehnică specială. Este unul dintre acele preparate care, deşi considerat garnitură, va fi vedeta mesei, scrie Clickpentrufemei.ro

Iată reţeta 

 

Ingrediente

1 kg cartofi galbeni, 250 g unt rece, tăiat cubuleţe, 250 ml lapte, sare şi piper, după gust

Mod de preparare

 

Speli cartofii şi îi fierbi în coajă, în apă cu sare. Îi scurgi, îi laşi la răcorit şi îi descojeşti.Într-o crăticioară antiaderentă, pui o peliculă subţire de apă, torni laptele şi îl încălzeşti uşor.

Pasezi cartofii printr-o sită fină sau cu un zdrobitor special pentru cartofi. Îi pui într-o cratiţă antiaderentă, apoi îi pui pe aragaz, la foc mediu, amestecând continuu, timp de 5 minute.

Aceasta etapă este necesară pentru a îndepărta excesul de lichid in cartofi.

Dai focul mic şi începi să adaugi peste cartofi cubuleţe de unt, amestecând constant. Secretul acestui piure este tehnica de amestecare constantă, de aerare a preparatului.

După ce tot untul e încorporat, torni câte un polonic de lapte călduţ şi amesteci energic cu un tel pară. Repeţi operaţiunea până ce termini laptele. Asezonezi cu sare şi piper, după gust.

Ultima etapă costă în trecerea piureului din nou pritr-o sită foarte fină, pentru îndepărtarea oricăror cocoloaşe.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.24
YesMy