Cum se fac cele mai gustoase gogoși. Care este rețeta

Nu trebuie să aveți abilități culinare pentru a prepara gogoși perfecte acasă - oricine poate obține asta! Aveți nevoie de mult timp, ceea ce le face alegerea perfecta în weekend. Dacă le doriți pentru micul dejun, treziți-vă devreme. 

Ingrediente

lapte
1 lingură zahăr 
1 pachet (sau jumătate linguriță) drojdie
1 lingură făină 
1/2 lingură sare 
6 lingurițe unt topit
2 ouă mari

1/2 lingură esență de vanilie

Mod de preparare 

Într-un bol mic, adăugați lapte. Încălziți 40 de secunde. Se adaugă o linguriță de zahăr și se amestecă să se dizolve, apoi se pune drojdia și se lasă să stea aproximativ 8 minute.


Într-un bol mediu, bateți împreună făina și sarea. Într-un bol mare, bateți împreună restul de zahăr, unt, ouă și vanilie cu o lingură de lemn. Se toarnă în amestecul de drojdie, se amestecă pentru a se combina, apoi se adaugă în ingrediente, amestecând cu o lingură de lemn, până se formează un aluat.

Transferați pe o suprafață ușor aromată și frământați până când este ușor lipicios, adăugând mai multă făină o linguriță la un moment dat, dacă este nevoie, aproximativ 5 minute, conform delish.com. 

Puneți aluatul într-un vas și acoperiți cu un prosop. Lăsați aluatul să crească într-un loc cald în bucătăria dvs. până la dublarea dimensiunii, aproximativ 1 oră.

Puneți o foaie mare de copt. Îndepărtați aluatul, apoi puneți pe o suprafață ușor aromată și rulați într-un dreptunghi gros de ½.  Folosind un tăietor de gogoși, le puteți scoate. 

Frământați resturile împreună.

Puneți gogoșile pe foile de copt, acoperiți cu un prosop de mâncare și lăsați din nou să se ridice, cu aproximativ 40 de minute în plus.

Gătiți gogoșile, pe rând, până când sunt aurii profund pe ambele părți, aproximativ 1 minut pe parte. Găurile se vor găti și mai repede!

Transferați gogoșile pe foaia de copt pentru a se scurge și a răci ușor. Se așează pe un suport de răcire (sau se mănâncă imediat!).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel