Cum se elimină excesul de grăsime din bulionul de carne. Cele mai eficiente metode

Cum se elimină excesul de grăsime din bulionul de carne. Cele mai eficiente metode. Sursa - pixabay.com
Cum se elimină excesul de grăsime din bulionul de carne. Cele mai eficiente metode. Sursa - pixabay.com

Multe gospodine preferă să arunce primul bulion, din cauza grăsimii și pregătesc supa sau ciorba în cea de-a doua apă.

Dacă bulionul, care se formează în timpul fierberii cărnii este prea gras, gospodinele preferă să-l arunce, fiind neplăcut de mâncat. Dar este complet greșit să aruncați acest lichid nutritiv. Puteți scăpa de surplusul de grăsime în doar câteva minute, fără a apela la congelarea bulionul.

În plus, chiuveta în care se ați fi aruncat grăsimea nu se va înfunda. Există mai multe metode care vă ajută să eliminați excesul de grăsime, care are un gust neplăcut. 

Folosiți o coajă de pâine. Înmuiați coaja de pâine în bulion pentru câteva minute. Pâinea, ca un burete, va absorbi toate excesele și nu va strica gustul mâncării gătite.

Îți plac portocalele? Atunci nu mai arunca cojile. Iată ce poți face cu ele

Folosiți un prosop de hârtie. Dacă dintr-un motiv oarecare nu aveți pâine la îndemână, puteți folosi un prosop de hârtie. Acesta se strânge sul și se scufundă în bulion astfel încât să absoarbă tot excesul de la suprafață. Trebuie să faceți acest lucru suficient de repede, astfel încât prosopul să nu aibă timp să se înmoaie.

Folosiți bucăți de gheață. Nu trebuie să aruncați gheață în bulion. Este suficient să puneți gheața într-un polonic și așteptați 15 secunde până polonicul de răcește. Apoi, doar treceți cu partea exterioară a polonicului suprafața bulionului.

Grăsimea se va solidifica instantaneu și se va lipi de polonic. Aceasta este o modalitate rapidă de a scăpa de grăsimea din bulion, motiv pentru care ar trebui să aveți întotdeauna câteva cuburi de gheață în congelator.

Ai vinete și ciocolată neagră în frigider? Prepară acest chec delicios, care te va cuceri iremediabil

Amestecați bulonul. Amestecați rapid cu o lingură bulionul până când apare o pâlnie. Picăturile de grăsime vor începe să se lipească de pereții cratiței. Rămâne doar să le adunați cu o lingură.

Eliminați grăsimea din bulionul rece. Dacă ați fiert carnea și nu aveți nevoie imediat de bulion,  puteți recurge la metoda clasică de îndepărtare a grăsimii. Puneți oala în frigider. Când bulionul se răcește, grăsimea  va rămâne la suprafață,  formând o crustă,care poate fi îndepărtată ușor cu o lingură.

Sperăm că sfaturile noastre vă vor fi utile și nu veți mai arunca bulonul de carne. La urma urmei, cele mai aromate și delicioase  mâncăruri ies cu acest gen de bulion!

 

Cu ce poate fi înlocuit untul în dulciurile de post. Iată câteva alternative surprinzătoare

 

Odată cu sezonul rece, majoritatea gospodinelor pornesc cuptoarele și gătesc deserturi savuroase. Dar apare întrebarea firească: ce să gătim, mai ales că a început postul Crăciunului. Unul dintre ingredientele care trebuie înlocuite în deserturile de post este untul. În plus, desertul din care a fost exclus untul va avea mai puține grăsimi.

Toată lumea știe că primul și cel mai bun înlocuitor al untului este uleiul. În special uleiul de măsline extravirgin. Cu toate acestea, uleiul nu este singurul produs care poate înlocui untul.

Cea care îi seamănă cel mai mult, mai ales ca formă și textură, este margarina vegetală.

Ciocolată delicioasă de casă: fără zahăr și fără lactoză. Va deveni desertul preferat

De asemenea, untul poate fi înlocuit cu smântână vegetală. Aproximativ 100 de grame de unt sunt egale cu 125 de smântână. Pe lângă reducerea grăsimilor, veți reduce și cantitatea de zahăr pentru a pregăti desertul.

Dacă doriți un desert mai ușor, păstrând aceleași proporții, și dacă nu respectați postul, puteți folosi iaurt. Textura sa cremoasă și moale îi va da o notă în plus desertului.

Unele alternative surprinzătoare pentru a înlocui untul ar putea include unele fructe. Este și cazul pulpei de avocado, care este potrivit pentru a fi inclus într-o dietă. În plus, pulpa de avocado se potrivește foarte bine cu ingredientele clasice pentru un desert. Aproximativ 60 de grame de pulpă sunt echivalente cu 100 de unt.

Cea mai simplă și delicioasă plăcintă cu mere: se topește în gură și se prepară repede

O altă alternativă pentru untul din dulciurile post este banana. De aceeași consistență ca și avocado,  100 de grame de banană poate înlocui un 200 grame de unt. În plus, vei pregăti un desert cu adevărat ușor și bogat în săruri minerale.

Iată, deci, câteva alternative surprinzătoare pentru a înlocui untul în prepararea deserturilor de post. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel