Cum se coace un avocado în 2 minute? Secretele bucătarilor au fost dezvăluite

Cum se coace un avocado în 2 minute. Secretele bucătarilor au fost dezvăluite. Sursa - pixabay.com
Cum se coace un avocado în 2 minute. Secretele bucătarilor au fost dezvăluite. Sursa - pixabay.com

Ai cumpărat un avocado, dar nu este suficient de copt pentru a face un guacamole sau o salată? Ce trebuie să faci pentru a-l consuma? 

Soluția este foarte simplă și va dura doar câteva minute. Textura sa moale, cremoasă cu o aromă de nucă și unt fac din avocado unul dintre cele mai populare fructe. Pe lângă faptul ca sunt gustoase, aceste fructe au zeci de beneficii nutritive, fiind un motiv excelent pentru a le consuma.

Nu este de mirare că avocado este supranumit un super-aliment. Aceste bijuterii verzi sunt bogate în nutrienți precum vitamina E, C, B6, fibre, cupru și chiar acid folic. În plus, avocado este o sursă de compuși antioxidanți și antiinflamatori. Consumul de avocado promovează sănătatea intestinului  și menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

Ce se va întâmpla cu organismul tău, dacă vei consuma, zilnic, fulgi de ovăz

Dar ce se întâmplă dacă ai un avocado necopt, dar vrei să-l folosești pentru o rețetă?  Pentru a  coace un avocado, vei  avea nevoie de un cuptor cu microunde.  

În primul rând, spală bine avocado. Perforați-l cu un cuțit, o furculiță sau o scobitoare. Găurile făcute pe toată suprafața fructului de avocado ajut  la eliberarea presiunii în timp ce se gătește la microunde.

Tăie fructul în jumătate și îndepărtează sâmburele. Apoi, înfășoară fiecare jumătate de avocado în folie alimentară pentru cuptorul cu microunde. Nu strânge prea mult pentru a preveni explozia fructelor.

Setează cuptorul cu microunde la temperatură scăzută. Pune avocado în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Odată ce este moale, scoate-l din cuptor și puneți jumătățile învelite sub jet de apă rece.

Cu toate acestea, reține că acest truc funcționează cel mai bine atunci când avocado este aproape copt. Adică nu ar trebui să fie tare ca piatra. De asemenea, este adevărat că cuptorul cu microunde poate înmuia avocado, dar îi modifică gustul. Cu alte cuvinte, nu va avea acea aromă cremoasă de unt.  Este complet normal, nu poți forța natura lucrurilor și să te aștepți să obții aceleași rezultate.  

Sos delicios de cașcaval, gata în 3 minute. Rețeta simplă

Alte sfaturi pentru coacerea fructului de avocado

Dacă nu ai cuptor cu microunde, există diferite tehnici de înmuiere sau de coacere a fructului de avocado într-un timp foarte scurt. 

Metoda cuptorului și a foliei este una dintre cele mai eficiente dacă trebuie să consumi un avocado sau să îl folosiți imediat într-o rețetă. Cu toate acestea, trebuie să știi că gustul și textura fructului vor fi oarecum afectate.  

Preîncălzește cuptorul la 90 de grade. Învelește avocado cu hârtie de copt apoi în folie de aluminiu și pune-l într-o tavă de copt. Se da la cuptor pentru 10 minute sau până când fructele s-au copt. Desfă  avocado și pune-l la frigider pentru câteva minute înainte de a-l mânca.

Pieptul de pui se usucă când este copt? Două ingrediente secrete vor face carnea suculentă

Trucul cu banane pentru a coace avocado.  Dacă nu te grăbești prea mult și poți aștepta încă o zi sau două pentru a consuma avocado, îl poți pune pur și simplu lângă o banană pentru a accelera procesul. 

De asemenea, poți să împachetezi avocado în ziar, astfel încât să se coacă după doar câteva zile. Fructul va produce etilenă, un gaz care îi permite să se coacă.

Acum cunoști o varietate de moduri de a coace sau cel puțin de a înmuia avocado, astfel încât să fie gata de utilizare. Pentru cei grăbiți, aceste sfaturi pot fi foarte utile.

Cu toate acestea, dacă ești în căutarea aromei cremoase a fructului de avocado, îți recomandăm  să aștepți și s-l lași să se coacă natural, fără a folosi trucul cuptorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel