Cum s-a petrecut crima de la Spitalul Piatra Neamț. Procuror: Intenția agresorului a fost clară, de a ucide

Mihai Ciobanu / 10 ian 2020 / 21:28 Salveaza PDF Comentarii
Mașină de Poliție
Mașină de Poliție

Procurorii care anchetează cazul crimei de la Spitalul de Urgență Piatra Neamț spun că intenția bărbatului de 50 de ani de a-și ucide soția, director de îngrijiri în cadrul instituției, a fost clară. El a intrat în spital cu cuțitul asupra sa, a înjunghiat-o pe femeie, apoi a vrut să plece liniștit.

Procurorul Stelian Olteanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, a declarat presei, vineri seara, că cercetările se fac pentru infracțiunea de omor. Acesta a precizat că asistenta de 49 de ani, care de vineri devenise director de îngrijiri în cadrul Spitalului de Urgență Piatra Neamț, fusese de mai multe ori bătută de soțul agresiv și luase decizia de a divorța, însă bărbatul nu era de acord.

„Soțul și-a agresat soția în timp ce era la spital, la Spitalul de Urgență Piatra Neamț, a agresat-o în birou, în timpul serviciului. Din câte am înțeles, potrivit declarațiilor martorilor audiați până la această oră, exista un conflict mai vechi. Pe fondul unor discuții mai vechi, unor conflicte mai vechi, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul ar fi devenit agresiv. Agresiunile erau zilnice, motiv pentru care victima a intentat acțiune de divorț. În momentul în care soțul a aflat de acest lucru, victima a fost nevoită să părăsească domiciliul, să se mute în oraș într-o locuință închiriată. Soțul nu a făcut nimic altceva decât să o urmărească, să o hărțuiască, iar discuțiile probabile care au avut loc între ei (...), au dus la o atitudine violentă din partea acestuia”, a declarat Olteanu.

Cum s-ar fi petrecut fapta

 

Procurorul afirmă că, vineri, în jurul orei 15.30 agresorul a pătruns în incinta Spitalului de Urgență Piatra Neamț, s-a dus direct la biroul soției sale, care nu își luase în primire noul birou și lucra încă în biroul de asistent șef al Secției Chirurgie, și fără niciun motiv, a scos un cuțit cu care a înjunghiat-o în zona capului și a gâtului.

Stelian Olteanu a mai spus că agresorul nu a avut intenția să fugă sau să ascundă arma, ci a ieșit din biroul în care și-a înjunghiat soția și a vrut să plece liniștit din spital.

„Lumea s-a alertat, fiind și pacienți, și personal medical. Individul a fost reținut la un moment dat de către agenții de pază, prezentat organelor de poliție, s-a încercat resuscitarea victimei aproximativ 40 de minute, dar după aproximativ o oră, victima a decedat. Cuțitul l-a avut asupra lui când a intrat în incinta Spitalului Județean. Intenția a fost foarte clară, de vreme ce a avut obiectul apt de a produce moartea asupra sa (cuțit de bucătărie cu lama de 40 de cm) și și-a dus la capăt ceea ce a gândit, rezultatul s-a produs, este foarte clar că intenția a fost clară de a ucide. (...) După comiterea faptei a ieșit pe hol și a încercat să plce liniștit fără niciun fel de alte activități care să ducă la ideea că a vrut să fugă sau să ascundă arma. Cuțitul a fost găsit la fața locului”, a mai spus Olteanu.

 

Ce a mai declarat procurorul

 

Procurorul a mai declarat că agresiunile asupra femeii au fost nenumărate în ultima vreme și că sunt martori oculari care declară că victima a cerut, la un moment dat, protecție, când pleca de la spital sau se ducea la serviciu, când își vizita mama, deoarece se temea de atitudinea agresivă a soțului.

Cercetările în acest caz continuă, iar anchetatorii urmează să stabilească și dacă agresorul era sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul se află, în prezent, în custodia Poliției Neamț.

Anca Patriche, asistent șef al Secției de Chirurgie, câștigase, prin concurs, funcția de director de îngrijiri al Spitalului de Urgență Piatra Neamț. Cu puțin timp înainte de a fi ucisă, fusese instalată în funcție, dar nu apucase să își ia în primire biroul, au declarat, pentru Mediafax, surse din cadrul unității medicale. Acesta este motivul pentru care a fost găsită de soț în vechiul birou.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27