Vrei să renunți la parizerul din comerț ți să-ți faci tu acasă? Iată de ce ai nevoie și cum se prepară...
Ingrediente
1 pui de 1,5 kg
2 morcovi tăiați în bucăți mai mari
1 linguriță de boia de ardei dulce
2 frunze de dafin
1 linguriță de cimbru
1 ceapă tăiată în sferturi
sare și piper după gust
40 de grame de gelatină granulată
50 de ml de suc de sfecla roșie
Cum se prepară
Într-o oală punem puiul, ceapa, morcovii, frunzele de dafin, apă cât să acoperim totul, cimbru, sare și piper. Lăsăm pe foc sa fiarbă. Când puiul și legumele sunt fierte le scoatem din oală dar nu aruncăm supa rămasă, scrie sabrinavrajitoareabucatareasa.ro. Dezosăm puiul. Scoatem doar oasele, lăsăm restul, inclusiv pielea.
Într-un robot de bucătărie punem carnea de pui, ceapa și morcovii fierți și pasăm. Peste cei 300 de ml de supă în care a fiert puiul punem cele 40 de grame de gelatină și amestecăm. Când este bine pasat, punem boiaua de ardei dulce, sare și piper după gust, o parte din sucul de sfeclă roșie și gelatina. Pasăm iarăși până când totul este bine omogenizat.
Compoziția obținută o punem într-o sticla de plastic rotundă și o lăsăm să stea peste noapte la frigider cât să se întărească parizerul.
A doua zi scoatem parizerul din sticlă și poate fi servit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu