Cum faci cea mai bună dulceaţă de smochine

Foto: Freepik
Foto: Freepik

E sezonul smochinelor. Cine are smochini plantaţi în curte sau pe terenuri, la ţară, pot deja să culeagă primele roade, să le consume ca atare, preferabil după ce au stat la frigider, sau sub formă de dulceaţă.

Iată o rețetă simplă pentru a pregăti dulceață delicioasă de smochine:

Ingrediente:

1 kg smochine proaspete sau congelate (curățate și fără coajă)

800 g zahăr granulat

sucul de la o lămâie

Instrucțiuni:

Spală smochinele bine și îndepărtează tulpinile. Dacă alegi să păstrezi coaja smochinelor, spală-le și frecă-le cu un prosop curat pentru a îndepărta impuritățile. Dacă dorești să îndepărtezi coaja, taie o mică cruce în partea de jos a fiecărei smochine și fierbe-le în apă clocotită timp de 1-2 minute. Scoate smochinele din apă și lasă-le să se răcească puțin, apoi îndepărtează ușor coaja.

Pune smochinele curățate sau decojite într-un vas potrivit. Adaugă zahărul granulat peste smochine și amestecă bine. Lasă smochinele să stea peste noapte sau pentru câteva ore pentru a elibera sucul natural.

Pune vasul cu smochine și zahăr pe foc mediu. Adaugă sucul de lămâie și amestecă din când în când. Lasă amestecul să fiarbă, apoi reduce focul la minim și lasă-l să fiarbă încet până când smochinele devin moi și compoziția se îngroașă. Acest proces poate dura în jur de 1-2 ore, depinzând de consistența dorită.

Pentru a verifica dacă dulceața este gata, poți folosi metoda farfuriei reci. Pune o picătură mică de dulceață pe o farfurie rece și lasă-o să se răcească puțin. Dacă se întărește și nu se scurge rapid, dulceața este gata.

După ce dulceața este gata, îndepărtează vasul de pe foc și lasă-l să se răcească puțin.

Pune dulceața fierbinte în borcane curate și uscate. Închide-le și lasă-le să se răcească complet la temperatura camerei. După răcire, poți depozita dulceața de smochine într-un loc răcoros și întunecat sau în frigider.

Această rețetă simplă îți va oferi o dulceață delicioasă și aromată de smochine, perfectă pentru a fi savurată pe pâine prăjită, clătite, iaurt sau utilizată în diferite deserturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel