Cum faci cea mai bună înghețată din doar 3 ingrediente. Ai două variante delicioase și ieftine

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (JÉSHOOTS)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (JÉSHOOTS)

Vrei o înghețată ușor de făcut, din doar trei ingrediente? Ai două variante delicioase la dispoziție.

Înghețată cu lămâie

Ingrediente

- aproximativ 2 pahare de lapte condensat (500 ml)

- ½ pahar de smântână grasă (125 ml)

- o lămâie medie, tăiată felii (fără sâmburi)

Cum se prepară

Mixați toate ingredientele cu ajutorul unui blender, până veți obține o compoziție omogenă (lămâia se mărunțește cel mai greu, însă nici acest proces nu ar trebui să dureze mai mult de 30 secunde, dacă o veți tăia în prealabil în felii subțiri). Turnați compoziția obținută într-un vas și uniformizați-i suprafața cu ajutorul unei linguri sau spatule. Puneți vasul la congelator peste noapte.

Înghețată cu cafea

Ingrediente

- 200 ml de smântână pentru frișcă de cel puțin 33%;

- 116 g de lapte condensat;

- 1.5 linguri de cafea solubilă.

Cum se prepară

Mixați toate ingredientele până veți obține o compoziție pufoasă și cremoasă. Turnați-o într-un vas pe care trebuie să-l acoperiți cu folie alimentară și să-l puneți la congelator pentru 6-12 ore. Înainte de a începe prepararea înghețatei, răciți bine smântâna pentru frișcă, telul mixerului și vasul în care veți mixa ingredientele. Astfel procesul de mixare va fi mai rapid și mai simplu, deoarece moleculele lipidice reci din smântână își vor pierde mai ușor învelișul ce le delimitează și se vor uni înconjurând bulele de aer, cu care veți îmbogăți amestecul în timpul mixării.

După ce ați pregătit toate cele necesare, mai întâi combinați smântâna pentru frișcă și laptele condensat, iar apoi adăugați cafeaua solubilă. Evident, puteți înlocui cafeaua cu alte adaosuri: vanilie, o lingură de lichior sau câteva picături de esențe aromatice alimentare. Începeți mixarea. Baterea manuală a smântânii pentru frișcă este foarte dificilă. De aceea, dacă nu aveți puterea lui Hulk, dar dețineți un mixer, luați-l și porniți-l la viteză medie.

Când smântâna va începe să se îngroașe, puteți mări viteza mixerului la maxim, însă aveți grijă să nu o transformați în unt. Compoziția, pe care o veți obține, trebuie să aibă consistența înghețatei topite: lichidă, dar foarte aerată și cremoasă. Turnați compoziția obținută într-un vas potrivit pentru congelare și acoperiți-o cu folie alimentară. Puneți vasul în congelator pentru 6-12 ore. Veți obține o înghețată cremoasă, a cărei consistență nu va ceda în fața celei cumpărate.

Sursa: retete-usoare.info

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel