Cum faci cartofi wedges. Cea mai bună rețetă. Vei renunța la cei congelați!

Dacă vrei să te bucuri de gustul delicios al cartofilor wedges, poți să îi prepari chiar tu și să renunți la cei congelați, din comerț.

 Ingrediente

 5 cartofi
 3 linguri ulei
 1 lingură usturoi pudră
 1 lingură boia de ardei (dulce sau picantă, după gust)
 sare
 piper

Cum se prepară cartofii wedges

Curăță cartofii de coajă și spală-i. Dacă sunt cartofi noi, îi poți lăsa cu tot cu coajă. Cartofii cu coajă au în plus, un conținut semnificativ de potasiu și sunt considerați mai sănătoși, potrivit retete.unica.ro. Taie cartofii în felii egale, de grosimea degetului mare și pune-i într-un recipient mai adânc. Adaugă în bol uleiul vegetal, amestecând bine.

Separat, amestecă piperul, pudra de usturoi și boiaua. Presară condimentele în bol, peste cartofi și amestecă din nou. Pune cartofii wedges într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, dar să nu fie suprapuși. Opțional, poți presăra puțin rozmarin uscat, pentru o aromă deosebită. Dă tava la cuptorul preîncălzit, la 220 de grade. Lasă-i jumătate de oră și apoi întoarce cartofii wedges pe partea cealaltă.

Vezi și: Top trei rețete cu cartofi prăjiți. Ce poate fi mai simplu și gustos?!

După ce îi scoți, adaugi sare, piper și, dacă vrei, parmezan ras. Așa obții cei mai buni cartofi wedges de casă, la cuptor. Desigur, îi poți prăji și în ulei, dacă preferi așa. Poți să-i mănânci simpli, cu salată de cridutăți  sau cu sos de brânză, cu ketchup, sos guacamole  sau chiar humus.

Dacă vrei să încerci și o rețetă cu cartofi prăjiți, avem una sapecială pentru tine. 

Cartofi prăjiți a la Gordon Ramsay

Ingrediente

 1 kg cartofi
 sare de mare
 piper negru
 5 căței de usturoi cu tot cu coajă
 cimbru
 rozmarin
 ulei de măsline

Cum se prepară

Se preîncălzește cuptorul cu tava înăuntru. Se curăță cartofii și se taie în felii groase de aproximativ un centimetru. Apoi se opăresc în apă clocotindă timp de cinci minute, atât cât să se înmoaie puțin, potrivit retete.unica.ro. Se scurg de apă și se tamponează cu un șervețel curat.

Se scoate tava din cuptor și se pune pe fundul ei un singur strat de cartofi. Se presară cimbrul, rozmarinul și cățeii de usturoi.Se stropesc din belșug cu ulei de măsline apoi se dau cu sare și piper. Se întorc de pe o parte pe alta, așa încât să fie bine îmbibați în ulei și condimente.

Se bagă la cuptor pentru 10-15 minute, până capătă o culoare aurie. Se întorc de câteva ori în timpul coacerii. Se scot pe un șervețel de hârtie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel