Cum vor contribui frizeriile din Belgia la protejarea mediului înconjurător

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Părul adunat de frizerii va fi folosit la un proiect ecologic.

Un ONG din Belgia a venit cu ideea de a recicla părul tăiat de frizeri pentru a proteja mediul înconjurător, conform Agerpres. Proiectul se numește „Hair Recycle și presupune introducerea părului într-un aparat care îl transformă în baloți ce pot absorbi petrol sau alte hidrocarburi care poluează.

Patrick Janssen este cofondatorul proiectului și explică cum 7-8 litri de petrol pot încăpea într-un kilogram de păr. Acești baloți de păr pot fi puși în canalizare pentru a opri poluarea din apă să ajungă în râuri.

„Produsele noastre sunt cu atât mai etice cu cât sunt fabricate la nivel local (...), nu importate din partea cealaltă a planetei”, a declarat el. „Ele sunt fabricate aici pentru a rezolva problemele locale”, a adăugat Jansse.

Care sunt avantajele părului

Pe site-ul său, proiectul arată ce proprietăți are părul, cum ar fi faptul că acesta este solubil în apă şi foarte elastic datorită fibrelor sale de keratină. Isabelle Voulkidis, manageriţa salonului Helyode din Bruxelles, este unul dintre zecii de hairstylişti din întreaga Belgie care plătesc o mică taxă către acest proiect pentru a le colecta părul rămas după ce îşi tund clienţii.

„Ceea ce mă motivează personal este că mi se pare o ruşine ca în zilele noastre părul să fie pur şi simplu aruncat la gunoi, când ştiu că atât de multe ar putea fi făcute cu el”, a explicat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel