Cum congelezi corect supele şi ciorbele. Ce greșeai până acum

Supa şi ciorba sunt alimentele cel mai uşor de congelat. Totuși, trebuie să acorzi atenție anumitor detalii. Iată care sunt acestea. 

Adaugă smântâna lichidă și laptele după decongelare

Smântâna şi laptele se vor separa de restul supei şi se vor transforma în mici granule atunci când îngheaţă. Laptele de cocos sau cel de soia se comportă mai bine la temperaturi negative. Dacă vrei să congelezi o parte din supă, nu mai pune niciun fel de grăsime animală în cantitatea pe care o vei pune la congelator. O poţi adăuga fără grijă atunci când o reîncălzeşti.

Nu pune pastele

Pastele devin ca un mucilagiu atunci când sunt decongelate. Cel mai bine este să fierbi pastele separat şi să le adaugi după ce reîncălzeşti supa.

Nu pune niciunul dintre ingredientele pe care le adaugi în mod obişnuit în ultimele 5 minute

Ierburile aromatice, sucul de lămâie, borşul pot avea efecte neplăcute dacă le adaugi înainte de a le congela. Nu au un efect neapărat negativ, dar vor avea un gust mult mai bun dacă sunt adăugate proaspete.

Nu fierbe prea mult legumele

Trebuie să te gândeşti că legumele se vor mai fierbe puţin atunci când reîncălzeşti supa sau ciorba. Cu cartofii trebuie să cea mai mare grijă. Dacă vei să mănânci o parte proaspătă şi o parte să o congelezi, scoate o parte din legume când nu sunt foarte bine fierte.

Congelează porţii mici

Atunci când pui la congelator ciorbă sau supă este bine să pui porţii mici, suficient când mănânci la o masă, tu sau împreună cu familia, potrivit gustarte.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel