Cum afli dacă numărul de înmatriculare pe care îl vrei este disponibil

foto: Freepik
foto: Freepik

Vrei să-ți rezervi un număr preferat de înmatriculare și nu știi dacă este disponibil? Iată cum trebuie să procedezi!

Dacă intenționezi să-ți achiziționezi o mașină nouă sau să obții un număr de înmatriculare preferențial pentru vehiculul tău, verificarea disponibilității poate fi realizată cu ușurință printr-un simplu click. Totuși, este important să ții cont că aceste numere de înmatriculare nu pot fi rezervate online.

Pentru a verifica dacă un anumit număr de înmatriculare preferențial este disponibil, fie că este vorba de o mașină nouă sau una la mâna a doua, este necesar să se facă înregistrarea combinației de caractere pe numele noului proprietar al vehiculului.

Se va emite un nou set de plăcuțe de înmatriculare, iar proprietarul mașinii trebuie să decidă dacă dorește un număr aleatoriu sau unul preferențial.

Procedura pentru a verifica disponibilitatea unui număr de înmatriculare preferențial este simplă. Șoferii pot accesa site-ul Direcției de Permise și Înmatriculări Auto la adresa www.dgpci.mai.gov.ro pentru a verifica dacă numărul dorit este disponibil.

Mai exact, în secțiunea "servicii online/verificare disponibilitate număr," utilizatorii pot introduce combinația dorită pentru a afla instantaneu dacă aceasta este luată de altcineva sau nu. Totuși, este important de menționat că această opțiune nu este disponibilă pentru numerele de înmatriculare preferențiale.

Prin urmare, verificarea în mediul online are un caracter pur informativ. Pentru a solicita un număr de înmatriculare preferențial este necesar să vizitați personal Direcția de Permise și Înmatriculări Auto (DGPCI) și să depuneți cererea cât mai curând posibil, deoarece există posibilitatea ca altcineva să aleagă aceeași combinație dorită în aceeași perioadă și să vă ratați combinația de litere și cifre dorită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel