EXCLUSIV  Cum a ajuns Teodor Vîjîianu să obțină un stagiu la cabinetul europarlamentarului Victor Negrescu. Proiect nou, dezvăluit

Teodor Vîjîianu a explicat, la DCNewsTV, cum a obținut un stagiu la cabinetul europarlamentarului Victor Negrescu. De asemenea, a făcut dezvăluiri despre un proiect important, intitulat Carta Drepturilor Digitale.

„Ocazia pe care mi-a oferit-o domnul Negrescu este una destul de rară, dar mai sunt astfel de oportunități”, a spus Teodor Vîjîianu la DCNewsTV, explicând ulterior prin ce probe a trecut pentru a obține stagiul. „Au fost câteva întrebări standard, pentru a analiza ce știu pe diverse teme, atât subiecte europene, cât și legate de istorie. Au fost și niște întrebări mai complexe apoi, despre idei de proiecte, lucruri la care am putea colabora concret cu domnul Negrescu. Una dintre ideile pe care eu le-am propus a fost o platformă europeană în care să fie incluse gratuit mai multe cărți traduse care să aibă o semnificație europeană, tocmai în ideea de a stimula o identitate europeană pe care noi nu o avem. O bibliotecă virtuală”, a precizat Teodor Vîjîianu.

„De la acea idee, am dezvoltat altceva”, a intervenit Victor Negrescu, explicând ulterior: „Avem o platformă lansată împreună. Teodor a lucrat foarte mult la ea. Se numește Carta Drepturilor Digitale. Este un proiect la nivel european și, împreună cu experți, colegi, am prezentat un prim draft la ce ar însemna aceste drepturi digitale. Sunt puse pe un site realizat de Teodor. Poți veni cu comentarii și cu perspectiva ta asupra acelor drepturi digitale. Trebuie să vă spun că drepturile digitale au fost deja adoptate în Spania, urmează și în Portugalia, Italia”, a subliniat Victor Negrescu. 

Se oferă astfel șansa pentru un dialog constructiv cu cetățenii, partenerii sociali și factorii de decizie, cu scopul de a asigura o transformare digitală incluzivă la nivel național. Dezbaterea despre drepturile digitale este actuală la nivel european și global.

Formatul interactiv, propus prin această platformă, permite tuturor celor interesați să își aducă contribuția în așa fel încât documentul să fie rezultatul unui consens și a unei ample dezbateri publice

Pentru a reuși să își atingă potențialul, digitalizarea trebuie să aducă beneficii tuturor cetățenilor, contribuind la eradicarea inechităților sociale și a discriminării, crearea de noi locuri de muncă și îmbunătățirea condițiilor de muncă, educație și formare, servicii publice de calitate și noi oportunități, se precizează pe cartadigitala.ro.

DC News vă invită să urmăriți interviul complet acordat DCNewsTV:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel