Cristian Buşoi, ales vicepreședinte al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din PE

Mihai Ciobanu / 10 iul 2019 / 21:11 Salveaza PDF Comentarii
Bușoi
Descriere foto: Bușoi

"Cu 58 de voturi pentru din 73 posibile, am fost ales, astăzi, în mod oficial, la Bruxelles, vicepreședinte al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din Parlamentul European! Le mulțumesc tuturor colegilor pentru sprijin!", anunţă europarlamentarul PNL Cristian Buşoi.

"Așa cum a declarat și președintele ales al comisiei, pentru prima data în istorie, această comisie este cea mai numeroasă din Parlamentul European, un mesaj clar pentru cât de serios se vor trata, în viitor, problemele legate de mediu, de biodiversivitate și de schimbări climatice. 

Misiunea mea va fi ca problemele de sănătate din UE să devină o prioritate la fel de importantă pentru Comisia ENVI. În plus, mă voi bate pentru câteva obiective la care m-am angajat și în campania electorală: sprijin pentru construirea spitalelor regionale, eradicarea cancerului la copii, digitalizarea sistemelor de sănătate și interconectarea acestora, o strategie europeană pentru combaterea infecțiilor intraspitalicești și, la fel de important, atragerea de bani europeni necesari programelor de informare și screening pentru combaterea cancerului și a hepatitelor virale", transmite Cristian Buşoi.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24