Costițe afumate la cuptor. Rețeta de milioane pentru începutul de weekend

Costițele la cuptor sunt absolut delicioase, iar această rețetă trebuie încercată neapărat. Dacă nu ai nicio idee de ce ai putea să gătești, îți prezentăm o variantă.

Ingrediente

costiţe de porc afumate
piper
ulei

Cum se prepară


Costițe afumate la cuptor. Se taie costiţele bucăţi individuale, între oase. Se acoperă cu apă rece şi se dau la frigider peste noapte, ca să se desăreze. A doua zi se scurg şi se spală bine. Se pun într-o oală şi se acoperă cu apă, scrie e-retete.ro. Se fierb 5 minute din momentul în care apa clocoteşte. Se scurg.

Costițe afumate la cuptor. Se aşază costiţele într-un vas/tavă care merge la cuptor. Costiţele să fie într-un singur strat în tavă. Se presară cu puţin piper negru. Se stropesc cu puţin ulei. Se adaugă apă doar cât să fie de 1 deget în tavă.

Costițe afumate la cuptor. Se acoperă vasul cu capac sau folie (vă asiguraţi că e bine sigilat, să nu iasă aburul). Se coc la cuptor, la 180C timp de aprox. 50-60 minute (timpul e variabil, în funcţie de cât de groase şi cărnoase sunt costiţele; cel mai bine e să le verificaţi cu o furculiţă şi când aceasta intră uşor în carne sunt gata pentru pasul următor).

Costițe afumate la cuptor. Se ia folia de pe vas şi se coc în continuare până costiţele se rumenesc plăcut (cca 30 minute). Acum dacă le verificaţi cu o furculiţă, carnea ar trebui să se desprindă foarte uşor de pe os.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel