Cosette Chichirău, după cazul Kovesi - CEDO: El e principalul responsabil!

Cosette Chichirău FOTO AGERPRES
Cosette Chichirău FOTO AGERPRES

Deputatul USR Cosette Chichirău a vorbit despre Laura Codruța Kovesi în urma deciziei CEDO.

„Dreptatea și adevărul înving mereu!

Laura Codruța Kovesi a câștigat procesul declanșat în urma revocării ei abuzive de la șefia DNA. Tudorel Toader este principalul responsabil pentru că i-a luat dreptul la apărare și dreptul la liberă exprimare. În loc să răspundă pentru această faptă sancționată de CEDO, Tudorel Toader este încă rector.

Ne amintim bine că Kovesi, împreună cu mulți magistrați curajoși, au criticat legile anti-justiție promovate de administrația Dragnea. Din acest motiv, Tudorel Toader a revocat-o din funcție, cu sprijinul unei Curți Constitutionale pesedizate și anti-europene, si cu mâna președintelui Iohannis, lăsat fără putere de decizie. Această decizie este încă o confirmare că obiectivul PSD era scoaterea țării dintr-o Europă a regulilor si valorilor și controlul total asupra Justiției și instituțiilor. Pericolul însă nu a trecut, pentru că PSD își poate reveni oricând”, a scris Cosette Chichirău, marți, pe contul său de Facebook. 

Amintim că Laura Codruța Kovesi a atacat, în decembrie 2018, la CEDO decizia prin care a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA. În plângere se arăta că au fost atacate drepturile omului. Judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului au ajuns la concluzia că demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA a fost abuzivă. Magistraţii au ajuns la concluzia că fosta şefă a DNA nu a avut cum să conteste decizia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel