EXCLUSIV  Vaccinuri indicate pentru prevenirea infecțiilor asociate COVID 19. Dr. Gindrovel Dumitra: Să le facă acum! VIDEO

Dr. Gindrovel Dumitra a explicat cât de important este rolul vaccinării, subliniind faptul că persoanele care nu au făcut vaccinurile corespunzătoare vârstei ar trebui să şi le facă chiar acum, pentru a evita anumite probleme în cazul unei infecţii cu noul coronavirus. 

Într-un interviu acordat DC News, Dr. Gindrovel Dumitra, coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei, a arătat cât de important este ca oamenii să aibă vaccinurile făcute la zi, pentru a se evita infecţiile respiratorii care pot provoca decesul în cazul infectării cu noul coronavirus. 

"Un element important de atenţionat este că, dacă totuşi o persoană va dezvolta o infecţie cu coronavirus, decesul se poate produce de cele mai multe ori prin insuficienţă respiratorie şi de cele mai multe ori această insuficienţă respiratorie este produsă de suprainfecţii bacteriene.

De aceea este indicat ca persoanele care nu au primit vaccinurile corespunzătoare vârstei să le facă în acest moment. Şi când vorbim despre infecţiile respiratorii, amintesc despre vaccinul pneumococic conjugat care este disponibil persoanelor adulte. Poate fi administrat la orice vârstă, într-o singură doză, o singură dată în viaţă. Dacă ai vârsta peste doi ani, este suficientă o singură doză care poate fi administrată o dată, chiar şi acum, astfel încât să putem preveni pneumonia cu pneumococ, septicemia sau meningita care poate să fie fatală mai ales vârstnicilor", atrage atenţia Gindrovel Dumitra.  

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel