Corina Creţu, nouă funcţie în Parlamentul European

Corina Crețu
Corina Crețu

Fostul comisar european Corina Creţu, actualmente europarlamentar din partea Pro România, a primit o nouă funcţie importantă în cadrul Parlamentului European. 

Corina Crețu (Pro România, S&D) a fost numită raportor alternativ al Parlamentului European pentru verificarea activității anuale a Băncii Europene de Investiții, acesta fiind al treilea raport pe care eurodeputatul român îl va coordona la nivelul Parlamentului European. 

Cu ce se ocupă Banca Europeană de Investiţii 

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă finanțări pe termen lung pentru proiecte, garanții și consiliere în vederea promovării obiectivelor Uniunii. Ea sprijină proiecte atât în cadrul UE, cât și în afara UE. Acționari sunt statele membre ale UE. BEI este acționarul majoritar al Fondului european de investiții (FEI) și constituie împreună cu acesta Grupul BEI. În cadrul Planului de investiții pentru Europa propus de Comisie, Grupul BEI face parte dintr-o strategie mai largă menită să acopere deficitul considerabil de investiții, degrevând investitorii de unele dintre riscurile inerente proiectelor.

Corina Crețu a revenit în Parlamentul European la 2 iulie 2019, după o perioadă de cinci ani în care a fost membru al Comisiei Europene responsabil pentru politică regională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel