Cori Grămescu, rețetă delicioasă: Piept de pui cu rozmarin și legume de vară

Fotografie creată de alleksana, de la Pexels
Fotografie creată de alleksana, de la Pexels

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, este de părere că nu trebuie să dăm banii pe alimente scumpe pentru a mânca sănătos.

Conform specialistului, cu un pic de imaginație și o gestionare bună a resurselor putem avea un plan alimentar sănătos cu mai puțin de 25 de lei pe zi. 

Nutriționistul Cori Grămescu demontează mitul conform căruia mâncarea sănătoasă este și una scumpă. Cheia unei alimentații sănătoase, inclusiv a slăbirii constă în primul rând în consumul de ingrediente naturale, neprocesate, generice.

„O dieta corectă trebuie să fie sustenabilă și să includă toate grupele alimentare, fără să restricționeze major aportul alimentar zilnic. Este foarte important să consumăm minim 600 g de legume pe zi, la fel cum este esențial să mâncăm la fiecare masă proteine de bună calitate, în cantitate moderată. Însă nu trebuie să cădem în capcana ‘alimentelor minune’ scumpe care pot fi cu ușurință înlocuite cu alimente locale mult mai ieftine și la fel de benefice organismului. De exemplu, oricând broccoli-ul poate fi înlocuit cu conopida sau varza, zucchini cu dovlecei, mango cu piersici, sau tonul cu palamida, un peste care creste în Marea Neagră și care are tot la fel de multe proteine ca tonul de cea mai bună calitate, explică nutriționistul și fondatorul platformei de diete yummdiet.com Cori Grămescu.

Rețetă piept de pui cu rozmarin și legume de vară, ingrediente:

Într-o tavă tapetată cu hârtie pergament se taie la grosime de 2 degete zucchini, dovlecei, vinete, ardei, ceapă, și se adaugă roșii cherry întregi. Se condimentează cu sare grunjoasă, piper, paprika și puțin usturoi granulat și se sprayaza 3 pufuri de ulei de măsline peste legume. Pieptul de pui tăiat sferturi se marinează cu 3 ore înainte într-o marinată făcută la blender care conține 10 linguri de apă, sare de mare, ace de rozmarin proaspăt, un cățel de usturoi, o lingură de reducție de oțet balsamic și piper alb. Se gătește la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade vreme de 15 minute, pe hârtie pergament. Porția înseamnă un sfert de piept de pui cu 10 linguri de legume la cuptor. 

VEZI AICI MAI MULTE REȚETE RECOMANDATE DE CORI GRĂMESCU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel