Consiliul Rectorilor: Respingem orice instigare la abuz în serviciu. Cursurile universitare, doar față în față

Peste 95 la sută dintre absolvenții Politehnicii își găsesc imediat după terminarea studiilor loc de muncă
Peste 95 la sută dintre absolvenții Politehnicii își găsesc imediat după terminarea studiilor loc de muncă

Biroul Național al Consiliului Rectorilor, întrunit online, a adoptat o rezoluție prin care se susține trecerea tuturor activităților de predare-evaluare în sistemul față în față. Unele organizații studențești ceruseră o perioadă de tranziție mai mare, întrucât studenții nu au asigurată cazarea, învățând până acum în sistem online.

Iată comunicatul transmis de CNR.

”Biroul permanent al Consiliului Național al Rectorilor (CNR) reunit în data de 17.03.2022, ora 10.00, în format de videoconferință, în prezența unui număr de 17 membri din totalul de 19, a adoptat următoarea rezoluție:
1. Consiliul Național al Rectorilor susține trecerea tuturor activităților de predare-învățare-evaluare în sistemul „față în față” odată cu încheierea stării de alertă. Acest sistem este singurul care, în momentul actual, respectă Legea Educației 1/2011 cu completările și modificările ulterioare, precum și cadrul acreditărilor ARACIS.
2. În același timp, solicităm Ministerului Educației și Parlamentului inițierea demersurilor pentru modificarea cadrului legal, astfel încât să se utilizeze avantajele oferite de sistemul online în activitățile de predare-învățare-evaluare. Posibilitățile de modificare a normelor legale și a celor privind evaluarea și acreditarea programelor de studii de licență și master, precum și a activității doctorale prin includerea modalităților de derulare a acestora în sistemul online/hibrid vor fi discute în prima reuniune a Consiliului Național al Rectorilor, care se va desfășura la Iași în perioada 7-10 aprilie 2022. In mod cert, susținem autonomia universitară dezvoltată în cadrul legal și respingem orice instigare la abuz în serviciu sau nerespectarea legilor. Prof.univ.dr.ing. Dan CAȘCAVAL, Președinte interimar CNR”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel