EXCLUSIV  Comunitatea LGBT, atacată la Timișoara. Vlad Viski: ''Inclusiv un consilier județean a ieșit..''

PRIDE Timișoara
PRIDE Timișoara

Vlad Viski a povestit într-un interviu acordat DCNews cum a fost atacată comunitatea LGBT la Timișoara, în urma Săptămâna PRIDE, evenimente organizate pentru prima dată în orașul condus de Nicolae Robu.

Pentru prima dată, anul acesta, la Timișoara, s-a organizat Săptămâna PRIDE, săptămâna mândriei LGBT. Două grupuri locale au lucrat pentru a rezulta o săptămână de evenimente, dezbateri, expoziție.

Cert este că această Săptămână PRIDE s-a întâmplat în niște condiții de presiune, atât din partea autorităților, pentru că a existat inclusiv un consilier județean de Timiș, care a ieșit public pe rețelele sociale și a atacat organizarea acestor evenimente la Timișoara. La primărie, s-a discutat în Comisia de ordine publică despre oportunitatea organizării unui picnic, iar grupuri mai extreme, anti LGBT au venit la toate evenimentele.

La unul dintre aceste evenimente, o dezbatere, au venit niște cetățeni cu tricouri pe care scriau mesaje religioase. A fost un dialog cât se poate de constructiv, zic eu, într-un final. Am reușit să dialogăm unii cu alții, însă cert este că și-au făcut prezența pentru a-și exprima nemulțumirea. Noi am încercat să le explicăm importanța despre a avea și la Timișoara un astfel de eveniment, a explicat Vlad Viski, directorul Asociației MozaiQ, la DCNews.

Răspunsul poate fi urmărit în VIDEO de mai jos


Vezi și:  Lege căsătorie LGBT. Ivan, reacție la adresa lui Barna

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel