EXCLUSIV  Comunitatea LGBT, atacată la Timișoara. Vlad Viski: ''Inclusiv un consilier județean a ieșit..''

Bianca Ştefan / 14 iun 2019 / 15:17 Salveaza PDF Comentarii
PRIDE Timișoara
PRIDE Timișoara

Vlad Viski a povestit într-un interviu acordat DCNews cum a fost atacată comunitatea LGBT la Timișoara, în urma Săptămâna PRIDE, evenimente organizate pentru prima dată în orașul condus de Nicolae Robu.

''Pentru prima dată, anul acesta, la Timișoara, s-a organizat Săptămâna PRIDE, săptămâna mândriei LGBT. Două grupuri locale au lucrat pentru a rezulta o săptămână de evenimente, dezbateri, expoziție.

Cert este că această Săptămână PRIDE s-a întâmplat în niște condiții de presiune, atât din partea autorităților, pentru că a existat inclusiv un consilier județean de Timiș, care a ieșit public pe rețelele sociale și a atacat organizarea acestor evenimente la Timișoara. La primărie, s-a discutat în Comisia de ordine publică despre oportunitatea organizării unui picnic, iar grupuri mai extreme, anti LGBT au venit la toate evenimentele.

La unul dintre aceste evenimente, o dezbatere, au venit niște cetățeni cu tricouri pe care scriau mesaje religioase. A fost un dialog cât se poate de constructiv, zic eu, într-un final. Am reușit să dialogăm unii cu alții, însă cert este că și-au făcut prezența pentru a-și exprima nemulțumirea. Noi am încercat să le explicăm importanța despre a avea și la Timișoara un astfel de eveniment'', a explicat Vlad Viski, directorul Asociației MozaiQ, la DCNews.

Răspunsul poate fi urmărit în VIDEO de mai jos


Vezi și:  Lege căsătorie LGBT. Ivan, reacție la adresa lui Barna


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25