Comisia buget. Eugen Teodorovici - Năsui Claudiu, schimb de replici

Deputatul USR, Năsui Claudiu, s-a arătat deranjat de un răspuns al președintelui Comisiei de Buget- Finanțe, Eugen Teodorovici.

Ministrul de Finanțe a discutat despre veniturile venite din vânzarea de apă grea.

”Ați menționat veniturile din vânzarea de apă grea. Vreau să menționez că România este singura țară din UE care deține rezerve de apă grea cu o astfel de concentrare, 99,9%. Din acest punct de vedere s-au făcut calcule și estimări asupra cantității care poate fi valorificată în cursul anului 2018 și asupra prețului care ar putea fi obținut pe cotațiile internaționale. Există o fundamentare din acest punct de vedere și de asemenea există o fundamentare legată de vânzarea de licențe 5G, după cum știți, e o licență nouă.”, a spus Ionuț Mișa. 

A urmat un schimb acid de replici între deputatul USR și președintele comisiei:

”Dacă îmi permiteți, pentru veniturile acestea din capital, n-am înțeles cui vreți să o vindeți, pentru că chiar dacă România ar avea această rezervă Nuclearelectrica practic...”, a spus Năsui, întrerupt de o persoană care a răspuns: Soroș.

”Dacă cumpără dl. Soroș e problema voastră. Aș vrea să știu informația oficială, nu spusă la mișto de reprezentanții PSD. Deci practic cine o va cumpăra? Pe piața internațională, piața în întregime din 2016, de 50 de milioane de dolari, Nuclearelectrica a avut 617 milioane de lei buget pentru bunuri și servicii. Cine o cumpără?”, a continuat deputatul USR.

Teodorovici: Răspunsul nu e unul la mișto, este un posibil cumpărător și dl. Soroș.

Năsui: E exact la mișto, domnule președinte. Și nu vă face cinste ca și majoritate parlamentară să vă comportați astfel.

Teodorovici: Puteți nega că nu e interesat?

Năsui: Puteți continua miștoul, să știți. Ba da, îl continuați acum.

Teodorovici: Dumneavoastră sunteți...

Năsui: Dacă dumneavoastră vi se pare că este o discuție normală pentru un președinte de comisie buget să spună că o să cumpere Soroș, și dumneavoastră să continuați lucrurile acestea, atunci puteți să continuați.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel