Comisar european România. Chirieac: ”Nu se poate!”. Critici după mesajul Ursulei von der Leyen

Florin Răvdan / 02 oct 2019 / 14:23 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat că, în ceea ce priveşte comisarul european din partea României, se mai pune doar problema momentului în care va fi făcută nominalizarea. De asemenea, analistul politic a menţionat şi că ar fi incorect ca Ursula von der Leyen să aştepte să vadă rezultatul moţiunii de cenzură înainte de a lua o decizie. 

"Eu am înţeles de la Guvern că s-au făcut deja două nominalizări, un bărbat şi o femeie. Mai departe, nu ştiu ce se poate spune. Este apanajul Guvernului să numească o persoană pentru această funcţie. În privinţa Constituţiei, CCR i-a cerut preşedintelui să numească "de îndată" miniştri interimari. Asta se întâmpla acum trei săptămâni. Este clar că este necesar ca alegerile prezidenţiale să fie recuplate cu alegerile parlamentare. Nu se poate ca preşedintele să saboteze propriul Guvern", a explicat Bogdan Chirieac. 

Moţiunea de cenzură, aşteptată de Ursula von der Leyen 

 

România TV a informat, pe surse, că Ursula von der Leyen i-ar fi transmis premierului Dăncilă că va aştepta rezultatul moţiunii de cenzură înainte de a accepta o nouă nominalizare din partea României. 

"Este total nepotrivit cu valorile Uniunii Europene, cu toată dragostea. Nu ţii seama de astfel de lucruri, trebuie să discuţi cu cei care sunt legal constituiţi. Haideţi să vorbim despre Franţa şi Belgia. Cum ar fi ca România să spună 'nu se poate, retrageţi comisarul, puneţi altul'. Şi vorbim direct cu preşedintele ţării. Singura problemă acum este când va fi făcută nominalizarea. Dacă pică moţiunea, urmează un nou vot de investitură, vorbim de 2 săptămâni, cam aşa. Ori până atunci Comisia Europeană ar trebui să fie pusă pe roate", a mai spus Bogdan Chirieac la România TV. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25