Colomba cu scorțișoară și migdale, un cozonac pufos și aromat. Rețeta bucătarilor italieni

Colomba cu scorțișoară și migdale, un cozonac pufos și aromat. Rețeta bucătarilor italieni. Sursa foto: freepik.com
Colomba cu scorțișoară și migdale, un cozonac pufos și aromat. Rețeta bucătarilor italieni. Sursa foto: freepik.com

Colomba cu migdale și scorțișoară este o variantă italiană a cozonacului clasic de Paste.

Mirosul de scorțișoară și portocală este o combinație mult apreciată, dar, pentru o aromă mai completă, puteți îmbogăți aluatul cu vanilie și coajă de lămâie. De asemenea, puteți adăuga în aluat și fructe confiate, le puteți adăuga în compoziție.

După ce ați scos aluatul din mixer, adăugați în el fructele confiate, rulați-l și lăsați-l să crească. Pentru a fi pufos și aerat, aluatul trebuie pus la dospit.

Ingredientele pentru 8 porții:

 500 grame făină, 

120 grame zahăr, 

100 grame zahăr pudră,

4 grame praf de copt,

10 grame sare,

180 grame unt,

80 ml lapte,

3 ouă,

20 ml rom,

2 linguri miere,

40 grame migdale întregi,

coajă portocală,

2 linguri scorțișoară.

 

Prepararea pas cu pas

Amestecați într-un bol mierea, romul, scorțișoara măcinată și coaja de portocală. Acoperiți bolul și lăsați ca aromele să se întrepătrundă. Făina cernută se pune în bolul mixerului, împreună cu praful de copt, zahărul și laptele.

Mixați până obțineți un amestec nisipos. Adăugați amestecul de miere, rom, scorțișoară și portocală, continuând să mixați. 

Cartofi caramelizați cu prune uscate, o mâncare îndrăzneață și fantastic de bună

Încorporați pe rând ouăle, mixând compoziția, până când aluatul nu se lipește de tel. În acest moment, adăugați untul la temperatura camerei. Frământați aluatul mărind viteza mixerului până când amestecul este ferm și strălucitor.

Scoateți aluatul pe suprafața de lucru și formați o bilă de aluat. Aluatul se pune într-un recipient, se acoperă cu o folie alimentară și se lasă să crească într-un loc cald cel puțin 3 ore, până când își va tripla volumul.


Hrean cu mere, un aperitiv savuros pentru friptură

Când aluatul începe să crească, mutați vasul din locul cald la frigider, astfel încât aluatul să se maturizeze. Lăsați-l cel puțin 8 ore.

Scoateți aluatul din frigider și lăsați-l să ajungă la temperatura camerei. Împărțiți-l în două părți, una puțin mai mare decât cealaltă și așezați-le în forma specială pentru acest tip de cozonac. Acoperiți aluatul cu folie de plastic și lăsați-l să crească până va ajunge la marginea formei de copt.

Supă de vinete și năut. un preparat original din bucătăria armeană

Între timp, faceți glazura: dizolvați zahărul pudră cu puțină apă. Odată ce aluatul a crescut, acoperiți întreaga suprafață cu glazura, distribuiți migdalele întregi și zahărul granulat.

Cozonacul se coace în cuptorul fierbinte la 180C, aproximativ 50 de minute. Cozonacul este gata când trece testul scobitorii. Lăsați cozonacul Colomba să se răcească cel puțin 3 ore înainte de a-l tăia. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel