Cod roşu de atentate teroriste în Europa, lansat de SUA şi Japonia

londra
londra

Statele Unite ale Americii şi Japonia şi-au avertizat cetăţenii care călătoresc prin Europa cu privire la riscul producerii unor atentate teroriste.

Statele Unite au cerut, duminică, americanilor care călătoresc în Europa să fie vigilenţi, în special în locurile publice, iar Japonia a lansat o avertizare similară luni, în timp ce Guvernele europene şi-au crescut vigilenţa faţă de riscul de atentate.

Lansarea acestui avertisment de către SUA a fost hotărâtă în baza unui "ansamblu tot mai mare de informaţii secrete", a anunţat luni un oficial american, citat de Medifax. "Un ansamblu tot mai mare de informaţii secrete asupra comploturilor teroriste, adunate în timp, a determinat hotărârea de a lansa alerta", a declarat această sursă, sub acoperirea anonimatului, precizând că planul şi ţintele eventualelor atentate sunt imprecise.  "Oficialii americani şi europeni lucrează dur şi îndeaproape pentru a dejuca orice atentat care ar putea fi organizat", a adăugat el.

O parte a informaţiilor care au alarmat Europa provin, potrivit săptămânalului german Der Spiegel, de la un cetăţean german de origine pakistaneză, Ahmad Siddiqui, deţinut la baza americană Bagram, în Afganistan, care a făcut declaraţii despre planuri de atentate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel