Cocada, prăjitura mexicană fabuloasă cu cocos: Rețeta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Cocada este o prăjitură absolut delicioasă. Iată cum se prepară rețeta mexicană...

Ingrediente

- 500 g fulgi cocos proaspeți
- 240 ml lapte
- 100 g zahăr
- 180 ml apă
- 3 gălbenușuri
- 1 shot de rom (opțional)
- 1 bețișor de scorțișoară

Cum se prepară cocada

Într-o cratiță se adaugă apa, zahărul și bețișorul de scorțișoară. Se pune pe foc și se aduce la fierbere. Separat, într-un castron se mixează gălbenușurile și laptele. Se îndepărtează bețișorul de scorțișoară din cratița cu apă și zahăr. Se oprește focul și se lasă să se răcească un pic, potrivit retete.unica.ro. Peste apă și zahăr se adaugă treptat mixul de gălbenuș și lapte. Se amestecă bine.

Se adaugă cocosul răzuit și romul (opțional). Se pune cratița din nou pe foc și se se amestecă până se obține un aluat gros (5-8 minute). Aluatul pentru cocada se toarnă într-o tavă pentru cuptor tapetată cu foaie de copt. Se coace la 180 grade Celsius timp de 30 de minute. Se taie cuburi și servește imediat.

BONUS: Pasteis de Nata. Desertul portughez pe care îl vei adora: Rețeta

Ingrediente

- 2 foi de foitaj
- 500 g smântână lichidă
- 200 g zahăr
- 7 gălbenușuri
- coaja de la o jumătate de lămâie
- 1 lingură amidon
- 1 bețișor scorțișoară
- scorțișoară măcinată (opțional)

Cum se prepară pasteis de nata

Într-o cratiță se amestecă smântâna, gălbenușurile, amidonul și zahărul. Se gătesc la foc mic-mediu. Se adaugă coaja de lămâie (tăiată mare) și bețișorul de scorțișoară. Se amestecă până începe să fiarbă. Se stinge focul, se înlătură coaja de lămâie și batonul de scorțișoară. Crema pentru pasteis de nata se acoperă cu o folie alimentară. Aceasta trebuie să atingă suprafața cremei, pentru ca aceasta să nu facă crustă, potrivit retete.unica.ro. Se dă deoparte .

Se preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Se întind foile de foitaj. Se decupează cercuri cu diametrul de 5 cm (mărimea ideală pentru pasteis de nata). Cercurile se așază într-o formă pentru brioșe. Aluatul trebuie să acopere atât fundul cât și pereții fiecărei forme.

Când crema s-a răcit, se adaugă în fiecare formă cu ajutorul unei linguri. Se va avea grijă ca formele să fie umplute maxim 80%. Pasteis de Nata se vor găti timp de 15-20 de minute la 200 de grade Celsius sau până ce crema de deasupra va părea că s-a ars puțin. Aceste desert se servește rece la micul dejun alături de cafea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel