Coaste cu sos barbeque. Răsfăț la început de săptămână: Rețeta senzațională

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Ți-e poftă de o porție delicioasă de coaste cu sos barbeque? Le poți prepara chiar tu. Este foarte ușor! Iată rețeta pentru acest început de săptămână.

Ingrediente

1 buc coaste de porc

100 gr zahăr brun

1 linguriţă boia dulce

1 linguriţă boia iute

1 linguriţă piper negru măcinat

1 linguriţă coriandru măcinat

1 linguriţă piper

1 linguriţă ienibahar

1 linguriţă usturoi pudră

3 linguriţe sare

50 ml ulei de măsline

150 gr ketchup dulce

70 gr ketchup iute

1 lingura sos de soia

1 lingura muştar dulce

1 lingura sos barbeque

120 gr miere

Vezi și: Prăjitura "Weekend". Este gata în 15 minute: Rețeta fără coacere

Cum se prepară

Pregătirea mixului de condimente: Într-un bol, amestecăm 100 gr de zahăr brun cu o linguriţă de boia dulce, una de boia iute, apoi adăugăm câte o linguriţă din: piper negru măcinat, coriandru măcinat, piper cayenne, ienibahar şi usturoi pudră, potrivit gatesc.ro. Se includ în mix şi 2-3 linguriţe de sare fină.

Pregătirea coastei de porc: Se îndepărtează mai întâi membrana alb-argintie de la suprafaţă; ştergem uşor cu câteva şerveţele de hârtie coasta de porc, apoi o ungem cu puţin ulei de măsline, care va ajuta condimentele să adere mai bine. Plasăm coasta pe o folie de aluminiu, apoi presărăm mixul de condimente cât mai uniform posibil pe ambele părţi. După finalizarea acestui pas, învelim totul cu folia de aluminiu şi lăsăm la rece carnea pentru 2-3 ore, timp în care condimentele o vor aromatiza.

Setăm cuptorul la 160°C. Turnăm câţiva stropi de ulei pe fiecare parte de coastă, pentru a preveni uscarea excesivă, apoi o punem într-o tavă cu grătar, o introducem în cuptor şi o lăsăm să se prepare timp de o oră.

Pregătirea glazurii: Într-o cratiţă pentru sosuri se amestecă 150 gr de ketchup dulce, 70 gr de ketchup iute, o lingură de sos de soia, una de muştar şi o lingură de sos barbeque, la care se adaugă 120 gr de miere. Se amestecă bine şi se prepară la foc mic pentru 5 minute după ce a început sosul să dea în clocot.

Glazurarea se va face în două etape: După o oră de preparare la cuptor, coasta se scoate, se pensulează cu jumătate din sosul pregătit în prealabil pe ambele părţi. Se reintroduce la cuptor pentru 10 minute la 200°C. Acelaşi procedeu se repetă încă o dată, la final rezultând o coastă cu glazură lipicioasă şi lucioasă.

Vezi și: Prăjitura Tosca, un desert special. Până și cei mai pretențioși o vor adora!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel