Școala 141, reconstruită. Daniel Florea: Cea mai modernă din România

Daniel Florea
Daniel Florea

Primarul sectorului 5, Daniel Florea, a declarat, luni, după începerea lucrărilor de demolare a Şcolii 141, care va fi reconstruită, că aceasta va fi cea mai frumoasă şi cea mai modernă unitate de învăţământ din România şi că valoarea investiţiei se ridică la 23,4 milioane de lei fără TVA. 

El a precizat că, din această sumă, demolarea costă aproape 1,8 milioane de lei, iar restul reprezintă valoarea reconstruirii clădirii.

"Îmi pare rău că a durat atât de mult, la 124, şcoala care a ars, suntem deja cu ea cu fierul beton pus, într-o săptămână iese din pământ, aici, din păcate, a durat foarte mult obţinerea avizelor, pentru că, deşi la sfârşitul lunii mai anul trecut s-a întâmplat să cadă tavanul, noi am fost gata cu toate documentele la 1 august. Din păcate, lucrurile au trenat din cauza avizelor şi a procedurilor legale până astăzi. Sunt foarte fericit că am reuşit astăzi, în prima zi de şcoală, să dau vestea copiilor de aici că la anul cu siguranţă vor învăţa în cea mai frumoasă şi mai modernă unitate de învăţământ din România (...) pentru că va fi la standardele europene ale anului 2019 şi pentru că va avea tot ceea ce e modern şi necesar într-o şcoală, indiferent în ce parte a Europei ar fi", a spus Florea.

El a precizat că şcoala va fi demolată în totalitate şi reconstruită.

"Se va demola în totalitate, se va mai adăuga un corp (...) vor fi mai multe săli de clasă, vor avea loc pentru 'Cornul şi laptele', cabinete de psihologie, cabinet de stomatologie, lucru care a lipsit până acum, va fi, de asemenea, un coridor care va face legătura între corpul şcolii şi sala de sport, astfel încât copiii să nu mai fie nevoiţi să iasă din şcoală în timpul iernii sau atunci când plouă (...). Eu le-am dat termen de execuţie cel târziu până la Paşti, dar după cum ştiţi depindem şi de fenomene atmosferice, însă cu siguranţă la începutul anului (şcolar n.r.) viitor copiii vor învăţa în noua şcoală", a spus Florea.

El a precizat că repararea Şcolii 141 ar fi costat mai mult cu 50% decât demolarea şi refacerea sa.

Un tavan de rigips a căzut pe 25 mai 2017 la Şcoala 141.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel