Cluj-Napoca: Marș de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

maghiari
maghiari

Peste 400 de persoane participă, joi, la un marş organizat cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni prin centrul municipiului Cluj-Napoca. Manifestanții poartă steaguri ale Ungariei şi ale Ţinutului Secuiesc şi intonează cântece despre Revoluţia Maghiară din 1848.

Un număr de 400 de persoane sărbătoresc la Cluj-Napoca Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, eveniment organizat de UDMR. Mulțimea s-a  adunat la ora 11.00, la Institutul Teologic Reformat din Cluj-Napoca, de unde au pornit în marş spre Biserica Romano-Catolică "Sfântul Mihail", purtând steaguri ale Ungariei, ale Ţinutului Secuiesc, dar şi ale Asociaţiei "64 de Comitate".

La evenimentele organizate cu prilejul acestei zile participă și consulul Ungariei la Cluj, Szilagyi Matyas, dar și consilieri locali UDMR.

În opinia consulului, ziua de 15 Martie "este cea mai importantă zi a maghiarimii, ziua de naştere a naţiunii maghiare, în sensul modern al cuvântului".

În fruntea coloanei de manifestanţi se află câteva persoane îmbrăcate în costume populare maghiare, iar participanții la marș intonează cântece despre Revoluţia Maghiară din 1848.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel