Clătitele sunt preferate de toată lumea, de la mic la mare. Sunt perfecte pentru a fi servite la micul dejun, dar la la finalul mesei de prânz sau cină.
Dar de multe ori, gospodinele fără experiență găsesc această delicatesă greu de preparat, așa că o evită. Vă oferim o rețetă pe care chiar și bucătarii începători o vor putea face.
Cu această rețetă, gospodinele vor putea găti clătite dulci și sărate. Dacă doriți să le umpleți cu carne sau legume, atunci în alta se pune sare și doar un vârf de cuțit de zahăr.
Ingredientele de care aveți nevoie:
lapte - 500 mililitri,
făină - 250 de grame,
ouă - trei bucăți,
zahăr - trei linguri,
sare - o jumătate de linguriță,
ulei vegetal - trei linguri.
Spargeți ouăle se pun într-un castron. Adăugați zahăr și mixați ingredientele cu un tel până când zahărul este complet dizolvat. Turnați 150 de mililitri de lapte și continuați să amestecați energic.
Apoi se adaugă făina cernută și se amestecă bine până când aluatul are o consistență omogenă. Aluatul poate părea destul de gros, dar așa ar trebui să fie. Turnați laptele în porții mici, amestecând bine de fiecare dată.
Apoi adăugați uleiul vegetal în aluat și amestecați din nou. Aluatul se lasă să se odihnească circa 15 minute. Apoi puteți începe să prăjiți clătitele.
Încingeți bine o tigaie uscată. Datorită uleiului din aluat, suprafața tigăii nu trebuie unsă suplimentar cu grăsime. Se toarnă o cantitate mică de aluat în tigaie și se întinde rapid pe toată suprafața.
Prăjiți clătitele până la o culoare aurie pe ambele părți. Puneți-le pe o farfurie și ungeți fiecare clătită cu unt.
Desertul care îi va înnebuni pe toți: salam de ciocolată albă cu fistic
Serviți clătitele delicioase cu smântână proaspătă, gem sau lapte condensat. Apropo, clătitele pot fi un mic dejun grozav în orice zi. Mai ales dacă le veți umple cu brânză sau cașcaval. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu