CIORBĂ de LOBODĂ cu AFUMĂTURĂ. Rețeta ARDELENEASCĂ cu gust autentic

Ciorbă de lobodă cu afumătură. Rețeta ardelenească cu gust autentic. Ciorba de lobodă cu afumătură este perfectă, în această perioadă. Rețeta ardelenească îți va aduce gustul autentic direct în farfurie. Iată cum se prepară.

Ingrediente

350 g lobodă proaspătă (10 legături)

3 l apă

500 g carne afumată (cotlet ţărănesc în cazul de faţă, dar pot fi şi coaste)

150 g kaizer/piept porc afumat

4-5 linguri ulei

1 ceapă de mărime medie

1 morcov mediu

120 ml suc lămâie

1 lingură sare

200 ml smântână pentru gătit

20 g făină + 60 ml apă

3 căţei usturoi

Pentru servit:

mămăligă din 400 ml apă şi 140 g mălai

ardei iute

Vezi și: CIORBĂ de SALATĂ cu AFUMĂTURĂ. Rețeta DELICIOASĂ care trebuie încercată!

Cum se prepară

Ciorbă de lobodă cu afumătură. Rețeta ardelenească. Punem carnea afumată, tăiată felii, la fiert, în 3 l apă. În acest timp pregătim mămăliga. Când este gata, o turnăm pe o tavă întinsă, astfel încât să putem apoi să o tăiem bastonaşe ce vor fi o lungime puţin mai mare decât deschiderea farfuriei, căci le vom sprijini de marginile acesteia, scrie divainbucatarie.ro.

Ciorbă de lobodă cu afumătură. Rețeta ardelenească. Tăiem kaizerul fâşii şi îl călim în 4 linguri de ulei încins. După ce se rumenește, îl scoatem din tigaie şi îl păstrăm pe o farfurie. Vom pune la prăjit în același ulei bastonaşele din mămăligă. Le rumenim uşor pe toate părţile, apoi le scoatem.

Ciorbă de lobodă cu afumătură. Rețeta ardelenească. În uleiul rămas, vom căli ceapa tocată mărunt cu morcovul ras fin. Dacă este nevoie adăugăm încă 1 lingură de ulei. Carnea s-a fiert în acest timp, aşa că adăugăm ceapa şi morcovul călit. Curăţăm frunzele de lobodă eliminând codiţele mai groase, apoi le tocăm. Le punem în oală la fiert, alături de carnea cu ceapă şi morcov. 

Ciorbă de lobodă cu afumătură. Rețeta ardelenească. Adăugăm sucul de lămâie şi o lingură de sare şi lăsăm să fiarbă la foc mic-mediu. Într-un castron, dizolvăm făina cu 60 ml apă, adăugăm căţeii de usturoi pisaţi, amestecăm bine apoi adăugăm un polonic din supa fierbinte. O amestecăm  bine şi o turnăm în oală.

Ciorbă de lobodă cu afumătură. Rețeta ardelenească. Lăsăm încă 5 minute să fiarbă la foc mic. Oprim focul şi turnăm smântâna de gătit. Punem în farfurie ciorba și să aranjăm bastonaşe de mămăligă cu fâşii de kaizer prăjit, mărar şi câteva felii de ardei iute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel