UPDATE Ciolacu: M-am împrietenit cu Zoe, dar va trebui să o înșel

Foto: Facebook PSD
Foto: Facebook PSD

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a dat startul unei campanii verzi.

Actualizare

„Peste 12.000 de km au fost parcurși, vineri, 4 iunie, cu mijloace de transport nepoluante - biciclete, trotinete, mașini electrice etc. - de către membrii și simpatizanții Partidului Social Democrat din toată țara în cadrul acțiunii «Adevărata Vineri Verde». Campania se desfășoară în peste 700 de localități din România și se dorește a fi un semnal ferm că Partidul Social Democrat este adeptul mediului curat, economiei verzi și combaterii poluării care afectează viața și sănătatea românilor.

Harta acțiunii «Adevărata Vineri Verde» arată nu doar anvergura mobilizării PSD, peste 5.000 de membri și simpatizanți social-democrați renunțând la mașină în favoarea mijloacelor de deplasare ecologice, dar, în același timp, demonstrează că românii își doresc într-adevăr o țară curată, în care să se respire și să se trăiască sănătos. De altfel, pe baza estimărilor făcute prin intermediul platformelor de specialitate, în cadrul acestei acțiuni au fost salvate până în acest moment aproape 3 tone de emisii de CO2”, se arată într-un comunicat ulterior al PSD.

„Viziunea PSD este aceea a unei Românii care are grijă de mediul înconjurător, de pădurile sale și care asigură resurse și găsește soluții pentru curățenia localităților, dar și pentru transformarea economiei și reducerea poluării”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu. Acțiunea va continua pe toată durata zilei.

Știrea inițială

„Am decis că există o vineri verde. Împreună cu domnul primar Băluță, astăzi am venit cu Zoe, am împrumutat-o pe Zoe. De data viitoare o să venim cu propria noastră Dacie electrică. Ne-am comandat-o și o să fie printre primele zece Dacii electrice din România. Sper ca și domnul primar să încurajeze autoritățile locale să cumpere astfel de mașini electrice, mașini electrice produse în România”, a transmis Ciolacu, cu ocazia „adevăratei vineri verzi”.

Banii pentru autoturism vin din cotizațiile de la partid, a adăugat Ciolacu: [Mașina este cumpărată] din banii pe care i-am plătit cu toții cotizație la partid, din județe”. Întrebat despre preț, liderul Partidului Social Democrat nu a putut să zică o sumă exactă. „Nu știu exact cât a costat, dar e cea mai ieftină de pe piață, ținând cont că este electrică. Cel mai important este că este făcută la noi la Mioveni. E prima achiziție, pentru că nu au decât un lot restrâns, iar pe urmă o să încercăm să luăm toate filialele câte Dacii putem”, a adăugat Ciolacu.

Zoe, înșelată cu noua Dacie electrică

Întrebat dacă este pentru prima dată cu o mașină electrică, liderul social-democrat a spus: „Nu, am mai fost. Am fost la toate acțiunile din teritoriu, mi se pare și la Dâmbovița. Am fost tot cu Zoe, începem să ne împrietenim din ce în ce mai mult. Va trebui să o înșel pentru Dacia, dar asta este”.

Reamintim că Marcel Ciolacu a venit vineri la sediul PSD cu un Renault Zoe, mașină electrică.

Marcel Ciolacu i-a rugat pe jurnalişti să-i adreseze o întrebare primită de el premierului Cîţu

Preşedintele PSD a comentat declaraţia făcută de către premierul Florin Cîţu, cel care a acuzat edilii de la opoziţie că nu se implică suficient de mult în campania de vaccinare. „Ştiţi ce aştept şi eu? Dacă puteţi, să-l întrebaţi pe Florin Cîţu, să ne arate şi nouă un centru de vaccinare făcut de Guvernul României sau de Ministerul Sănătăţii", a punctat Marcel Ciolacu. VEZI ÎNTREAGA ȘTIRE AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel