Ciolacu a reacţionat după ce Iohannis i-a chemat pe social-democraţi la învestirea Guvernului

Marcel Ciolacu - PSD foto Agerpres
Marcel Ciolacu - PSD foto Agerpres

Marcel Ciolacu a reacţionat, joi, după ce Klaus Iohannis i-a chemat pe social-democraţi la învestirea Guvernului.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat, joi, pe Facebook, după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut să își reconsidere poziția în ceea ce privește participarea la ședința de învestire a Guvernului. 

„Sunt două chestiuni, într-adevăr. Şi o concluzie! Prima. Premierul este desemnat să guverneze, nu să pice. Acesta este spiritul Constituţiei. A doua. Atunci când refuzi o propunere responsabilă, un premier capabil să formeze o majoritate pentru învestire, înseamnă că eşti sigur că ai voturile necesare şi pentru pasul doi. Vrei să guvernezi, îţi votezi guvernul! Vrei să te faci de râs şi să nu-ţi votezi propriul guvern? Treaba ta! Dar nu acuza PSD că nu face majoritate în locul tău pentru a-ţi pica guvernul tău! Deci cine este responsabil pentru declanşarea crizei şi aruncarea României în instabilitate politică şi economică, domnule Iohannis?!", a scris Marcel Ciolacu, joi, pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că poziția PSD, care a anunțat că nu va participa la votul de învestitură al noului Guvern, este „cel puțin ciudată". „În Parlament se lucrează prin prezență, nu prin absență", a afirmat șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel