Ciocolată caldă catalană. Rețeta fabuloasă din inima Barcelonei

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)

Dacă vrei să aduci Barcelona mai aproape de tine, o ceașcă plină cu ciocolată fierbinte, în stil catalan, este tot ce-ți trebuie. Iată cum se prepară...

Ingrediente

100 gr ciocolată neagră (50% cacao)
50 gr cacao
400 ml lapte
300 ml apă
2 espresso scurte (100 ml)
6 fâşii coajă portocală (netratată chimic)
4 fâşii coajă lămâie (netratată chimic)
frişcă şi scorţişoară/cacao pentru servire

Cum se prepară

Într-o crăticioară se pun laptele, apa, espresso şi cojile de citrice luate cu curăţătorul de legume. Se aduce la fierbere şi imediat se stinge focul. Se pune capacul şi se lasă să stea 5 minute, să se infuzeze, potrivit e-retete.ro. După acest timp, se scot cojile.

Într-un vas, se pune ciocolata mărunţită (eu folosesc chipsuri de ciocolată care nu mai trebuie mărunţite). Se toarnă puţin din amestecul fierbinte de la pasul 1. Se amestecă până când ciocolata e topită total. Se adaugă cacaua şi se amestecă până obţineţi un amestec omogen.

Se toarnă restul de lichid fierbinte în fir subţire, în timp ce se amestecă până se dizolve bine totul şi aveţi o compoziţie fără cocoloaşe. Se pune ciocolata înapoi în crăticioară şi se lasă pe foc mic, până se înfierbântă. Nu lăsaţi, însă, ciocolata să fiarbă. Doar să vedeţi că iese abur din ea. Opriţi focul şi puteţi servi imediat.

Se păstrează foarte bine 1-2 zile la frigider. În momentul servirii doar o reînfierbântați, fără a o lăsa să fiarbă. Se serveşte în ceşti de cappuccino, cu un moț de frişcă bătută pe care presăraţi puţină scorţişoară sau cacao.

Vezi și: Cum faci cafea spaniolă. Ceașca plină de aromă pentru diminețile de weekend: Rețeta

BONUS: Cum faci cafea cu mult caimac, la ibric. Rețeta grecească

Apa se toarnă într-un ibric. Se adaugă cafeaua și zahărul în apă. Cafeaua grecească se prepară la foc mediu. Se amestecă încontinuu până ce cafeaua se dizolvă, potrivit retete.unica.ro. Va dura câteva minute până ce cafeaua va începe să fiarbă. De îndată ce începe să fiarbă se oprește focul și se dă deoparte. Dacă veți continua fierberea veți pierde caimacul.

Se umple jumătate de ceașcă și apoi se umple cea de a doua ceașcă. Reveniți la prima ceașcă și umpleți-o cu restul de cafea. Această tehnică va asigura prezența caimacului în ambele cești. Lăsați 3-4 minute pentru ca zațul să se așeze. Cafeaua grecească se servește alături de un pahar cu apă în caz că zațul ajunge în gură.

Vezi și: Cafea cu unt. Gust surprinzător de bun! Rețeta care face senzație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel