Ciobănescul mioritic Siret de Gotcă,atracția Dracula Dog Show Târgu Mureș

Câștigător al Campionatului European Best of Breed - Euro Dog Show Bruselles, ciobănescul mioritic românesc Siret de Gotcă, a fost atracția celei de-a XI-a ediții a Dracula Dog Show de la Târgu Mureș.

Proaspătul campion european a fost unul dintre cei mai fotografiați și apreciați câini la Dracula Dog Show, dintre cei aproximativ 800 participanți, și a putut fi admirat în întreaga sa splendoare pe parcursul a două zile în Parcul Municipal din Târgu Mureș.

Proprietarul Canisei de Gotcă, din care provine și Siret, Constantin Gotcă din Brașov, a declarat pentru AGERPRES, că deține mai mulți ciobănești mioritici, iar la Dracula Dog Show a venit cu un junior și cu un senior, cel care a câștigat în urmă cu o săptămână Campionatul European Best of Breed.

'Numele lui este Siret de Gotcă și este un mascul selectat de mine — fac asta de 10 ani — are un temperament foarte bun, are ținută, eleganță, are aproape tot, nu există câine perfect, dar el are aproape tot și sunt foarte mulțumit de el. E un câine de talie mare, mai crește până la doi ani, acum are 51 de kilograme și 77 centimetri înălțime, greutatea este normală. Un mascul trebuie să aibă în jur de 60 de kilograme. Este foarte docil, pentru că fac selecția și nu selectez câini fricoși, pentru că aceștia își transmit în genă frica și am eliminat și elimin asemenea câini. Sunt docili, dar hotărâți. Trebuie pieptănat o dată pe lună și n-ai probleme cu el. Este un câine atât de pază, cât și pentru companie, este foarte bun pentru companie, eu ies cu ei prin Brașov, nu am probleme cu ei', a declarat Constantin Gotcă pentru Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel