Cine primește noua subvenție de 100 euro/hectar de la Ministerul Agriculturii

foto: Freepik
foto: Freepik

Iată cine are drept la subvenția de 100 de euro pe hectar!

Bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a fost oficial prezentat în Parlamentul României de către ministrul Florin Barbu, ocazie cu care s-a anunțat o nouă subvenție care va fi acordată unei anumite categorii de fermieri.

Concret, bugetul MADR pentru anul 2024 include o nouă plată la hectar în valoare de 100 de euro/hectar, conform cadrului temporar Ucraina, recent prelungit până la jumătatea anului viitor. Această subvenție va fi destinată fermierilor din sectorul vegetal care au cultivat cereale în campania de toamnă 2022-2023.

Ministrul Florin Barbu a explicat că aproximativ 300 de milioane de euro vor fi alocate pentru această subvenție, suficiente pentru a acoperi cele aproximativ 3 milioane de hectare cultivate.

Anunțul legat de această subvenție a fost făcut în premieră de către șeful MADR la AGRO TV cu câteva săptămâni în urmă. În acea perioadă, Barbu menționa că această subvenție reprezintă un sprijin pentru fermierii afectați de creșterea cheltuielilor legate de transport și inputuri, în contextul războiului din Ucraina.

Deși schema de sprijin se afla încă în faza de negocieri în acel moment, inițiativa ministrului MADR s-a materializat, iar fermierii sunt așteptați să primească acești bani în primele șase luni ale anului 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel