Cinci greşeli pe care le faci când îți iei pisică. Așa ajung animalele să fie abandonate pe stradă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ahmed ツ
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ahmed ツ

Viitorii proprietari greşesc atunci când aleg un animal de companie care se potriveşte cu caracterul lor. Iată cele cinci greşeli care se dovedesc a fi motivul pentru care animalul poate ajunge curând pe stradă, fără a avea nicio vină.

1. Luaţi un animal dintr-un capriciu

O pisică necesită multă atenţie şi grijă. În primul rând, toţi cei care locuiesc cu chirie ar trebui să se gândească la asta. Animalul de companie poate strica mobilierul sau tapetul, iar chiriaşul va fi responsabil pentru acest lucru. De multe ori, este necesar să faceţi reparaţii.

2. Sunt acceptaţi doar pisoi mici

O pisică adultă este posibil să fie mai ascultătoare, să fie mai puţin jucăuşă şi activă, să răspundă la dragostea şi atenţia oferite mai bine decât un pisoi şi să se obişnuiască mai repede cu noul loc.

3. Superstiţii

Acestea se aplică în cazul pisicilor negre. Ce nu inventează oamenii pentru nefericitele pisici? Proprietarii unor astfel de animale de companie nu observă că viaţa lor s-a deteriorat decât după apariţia unei pisici negre în casă.

4. Nu avem în vedere "prezența altor animale de companie în casă

Dacă o pisică este foarte sălbatică, atunci poate că nu le va fi uşor celorlalte animale domestice - peşti, păsări sau un câine - să se înţeleagă cu ea.

5. Uitaţi de responsabilităţi

Ar trebui să vă fie clar că, în următorii cinci-zece ani, va trebui să fiţi responsabil pentru animalul de companie. Şi asta înseamnă că, înainte de a pleca în vacanţă, va trebui să vă gândiţi cine va rămâne cu patrupedul. Şi acesta este doar unul dintre exemple.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel